USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чи потрібно повертати техогляд авто?

22 Червня 2014 08:00
Поки в державі війна та економічна криза, ДАІ роздумує над тим як повернути техогляд приватного транспорту. Хоч на законодавчому рівні ця ініціатива не затверджена, але вже набула широкого розголосу. Тему активно взялися обговорювати власники авто, - повідомляє ТРК «Аверс».

Для нового автомобіля пропонують не проводити техогляд у перші три роки, а по завершенні цього терміну - раз чи два в рік. Для автомобілів, які вже проїздили 15-20 років –двічі на рік.

У 2011 році в Україні взялися активно викорінювати корупцію, і тому техогляд для приватного автотранспорту скасували. Зараз у Державтоінспекції пояснюють, що тепер дбати про належний стан свого авто доведеться всім. Ці новації зумовлені одним - українці хочуть наблизитися до європейських стандартів.

Виконувач обов’язків начальника відділення ДАІ з обслуговування міста Луцька Віктор Главічка зазначив: «Відповідно буде змінюватися законодавство. Напевне будуть братися найдієвіші, кращі норми законів, орієнтовані на європейське законодавство, тому що на сьогоднішній день перш за все треба подумати про справність транспортного засобу, який експлуатується на вулично-шляховій мережі, щоб він був дійсно технічносправний, і не створювалися ДТП».

У водія легковика Юрія про європейські стандарти своя думка:

«Я хочу жити, а хтось із мене хоче збити пару гривень. Я розмуію. Хай асоціацію підпишуть, знімуть мито, щоб я міг купити за ті гроші, що німець, а не платити за розмитнення. Тоді так, хай буде техогляд. Я - за, але гра повинна бути одна: така як в Європі, значить така, а не правила європейські, а жити будемо по-нашому. Просто треба знати статистику, скільки машин потрапили в аварію саме через те, що вони були несправні, ну що воно давало? Ні, не треба техогляду. Це час і гроші - більш абсолютно нічого не міняється».

Тож чи повернуть корупційне корито і черги за шматком пластику під лобовим склом, лишається здогадуватися.

Нагадаємо, нещодавно в Україні скасували обов'язковий технічний контроль сільськогосподарської техніки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
333 Показати IP 22 Червня 2014 09:06
Буде виглядати дуже абсурдним, коли технічний огляд сільськогосподарської техніки скасували, а автотранспорту знову ввели. Тим більше в свій час коли скасовували техогляд, то підняли ціни на пальне, якщо хочуть ввести техогляд, то треба ціни на пальне понизити на 3-4 гривні.
222 до 333 Показати IP 22 Червня 2014 17:16
Ні якого техогляду. !!! Людина сама повинна вирішувати бути підконтрольною чи ні. На цій техфігні і процвітала корупція. Дай перевіряючому авто у майстерні , дай даішнику, який оглядає авто. Ще стій у ціому с..ному бараці. А вони(даїшники) ходять і чекають коли їх будуть просити оформити якісь документи. Ні якого техогляду.
Ректор Показати IP 22 Червня 2014 09:10
нова влада повертає старі порядки. УСЕ ЯК ЗАВЖДИ!
Виктор до Ректор Показати IP 30 Вересня 2014 15:17
А ти не давай,а слідкуй за станом свого авто і все буде добре!!!
Анонім Показати IP 22 Червня 2014 09:35
Техогляд проходили тільки нові і технічно справні авто, всі решта проходили через знайомих за певну плату. Цікаво подивитись статистику чи збільшилась кількість дтп через технічну несправність після відміни техогляду. Хоча статистику, яку треба таку зроблять.
НЕЛУЧАНИН Показати IP 22 Червня 2014 09:41
що, дайцям вже мало хабарів на дорозі ? хочуть повернути стару годівницю ? скільки ДТП із-за несправності авто ? нуль цілих і хрин десятих. скільки ДТП із-за поганого стану дорожнього полотна , яке ще й псує технічний стан авто - процентів 30 -40. ТО МОЖЕ НЕ ТАМ КОПАЄТЕ , ШАНОВНІ ? ЧИ У ВАС ІЗ ЛОГІКОЮ ПРОБЛЕМИ ? зробіть європейські дороги, доступними у ціні європейські авто, тоді люди не будуть їздити на відрі з гайками. А ВИ ЗВИКЛИ ВЕСЬ ЧАС ТІЛЬКИ КОРОВУ ДОЇТИ. на інше мізків бракує. та й звідки у мєнта мізки ? їх в сокиричах ампутують
Патріот Показати IP 22 Червня 2014 09:42
волинським новинам треба було поставити іншу назву - ЧИ ПОТРІБНО ПОВЕРТАТИ КОРУПЦІЮ В ДАЇ?
Анонім Показати IP 22 Червня 2014 09:54
За одну тільки таку ідею треба на майдані до стовпа прив'язувати.
Патріот Показати IP 22 Червня 2014 09:58
на майдані заявляли що більше ніколи жодного олігарха у владі не буде...
Даішник Показати IP 22 Червня 2014 10:19
На трасі грошей не дають, то хоча б техогляд верніть!!!
НЕЛУЧАНИН до Даішник Показати IP 22 Червня 2014 11:09
дивись, щоб піндюлєй не дали
123 Показати IP 22 Червня 2014 12:56
то не техогляд , а хабарництво повертається!!!!що ніхто не знає все як все проходило??? відмінили - прикрили кормушку для ДАІ, от вони і бедствують - треба повертати, бо вони бедолахі за спасибі на роботу ходять, а всі інші за гроші!!!!
Анонім Показати IP 22 Червня 2014 15:04
розберіться ранше по якій причині більше дтп із халатносьті чи із занесправності і хватить грати в ромашку
ПС Показати IP 22 Червня 2014 15:12
домайданилися!
петро Показати IP 24 Червня 2014 18:01
це при веде до нового авто майдану-пенсионер двічі виїздить весною на дачу а восени назад і це як два рази через тех огляд?!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus