USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На кордоні з Польщею - новий пропускний пункт

27 Червня 2014 17:17
На українсько-польському кордоні запрацював міжнародний пункт пропуску «Угринів-Долгобичув». Цей пункт пропуску знаходиться поблизу населеного пункту Угринів Сокальського району Львівської області і він є одним з найбільших і найсучасніших, як на Західній Україні так і на Східному кордоні Євросоюзу.

Варто зазначити, що хоч пункт пропуску «Угринів-Долгобичув» є міжнародним і його можуть перетинати громадяни будь-яких країн, однак здебільшого ним користуватимуться жителі Сокальського району Львівщини та мешканці Волинської області, - повідомляє «Львівський портал».



Офіційне відкриття міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Угринів-Долгобичув» відбулося учора, 26 червня.



До слова, цей пункт пропуску польська сторона побудувала ще напередодні Євро-2012. Тоді, під час проведення фінальної частини футбольного чемпіонату, пункт пропуску пропрацював шість тижнів.

Проектна пропускна спроможність даного об’єкту становить до чотирьох тисяч транспортних засобів та 12 тисяч осіб на добу. Особливістю цього пункту пропуску полягає в тому, що українські та польські контролюючі органи здійснюватимуть у ньому спільний контроль.

Для здійснення оформлення українським прикордонникам та митникам виділено робочі місця площею близько 560 квадратних метрів. Сама ж адміністративна будівля у пункті пропуску складається з чотирьох секцій: по одній для кожної служби обох сторін, які обладнані сучасною технікою. На другому поверсі будівлі знаходяться кімнати для утримання порушників. Як зазначив у розмові з журналістами губернатор Люблінського воєводства Войцєх Вільк, вартість будівництва пункту пропуску склала 146 мільйонів злотих.



Водночас, як розповів у коментарі журналістам начальник Західного регіонального управління ДПСУ Ігор Андрусік, наразі у відкритому пункті пропуску облаштовано та готові до використання 14 смуг руху (проект розрахований на 18 смуг), з яких по сім смуг на в’їзд та виїзд із України. Загалом, з його слів, для легкових автомобілів діятимуть по чотири смуги в кожному напрямку, для автобусів по одній смузі, а для автівок до 3,5 тонн по дві смуги.

Також Ігор Андрусік повідомив, що на сьогодні у стані будівництва перебувають ще по дві смуги в кожному напрямку для вантажних автомобілів (TIR).

Зі слів начальника Західного регіонального управління ДПСУ, одна зміна прикордонного наряду складатиметься приблизно до 14 осіб, залежно від завантаженості пункту пропуску.

Додамо, що понад півсотні місцевих жителів села Угринів вийшли до пункту пропуску, аби подякувати полякам за відкриття ПП «Угринів-Долгобичув».


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
109 Показати IP 27 Червня 2014 21:56
Дорога - якась суцільна прірва...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus