USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

На дорозі: як обвести навколо пальця недосвідченого даїшника. ВІДЕО

2 Жовтня 2013 08:39
З 2 жовтня водіям таки варто вмикати фари, їдучи за містом, йдеться у сюжеті ТСН. За правилами, це треба робити вже з 1 жовтня, але вчора інспектори ДАІ тільки попереджали про нововведення, а вже сьогодні штрафуватимуть на суму від 425 до 510 гривень.

«Не у всіх була змога: може хто за кордоном, може хто у відпустці був. Не всі мали змогу ознайомитися з інформацією, яка як постанова затверджена ще 15 квітня», - пояснив причину поблажки речник ДАІ Київської області Юрій Маральов.

Закон вимагає, щоб в авто були ввімкнені денні ходові вогні (ДХВ), або у разі їх відсутності - ближнє світло фар. Дійсно, на більшості машин ДХВ просто немає, тож інколи водії плутають їх із габаритами. Проте габарити та протитуманні фари – це штраф.

На жаль, інтенсивність світла зовсім не залежить від його назви. Це журналісти помітили, спостерігаючи безпосередньо за роботою інспектора ДАІ.

Так, даішник не зупинив «Жигуль», ледь помітне ближнє світло фар якого було слабше за деякі габарити.
З'ясувалося, що в правилах немає чіткого пояснення, як відрізнити, наприклад, потужні габарити від денних вогнів. Тут інспектор має керуватися своїм знанням про різні моделі авто і спостережливістю. Світле життя поза містом тепер триватиме до 1 травня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus