USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На ринку дефіцит запчастин для роботи авто на газу

13 Квітня 2011 12:34
Автомобільне устаткування, що призначається для переоснащення машин для роботи на зрідженому газу різко подорожчало через величезний попит на пропан-бутан і черги в автомайстернях.

Наявність ажіотажу установку ГБО підтвердив на директор донецької компанії "Алма" Олег Бєляков, - повідомляє ТСН .

За його словами, якщо у минулому році в середньому ГБО ставили на два автомобілі за день, то сьогодні цей показник досягає 4-5 машин.

Головними причинами такого ажіотажу стали два чинники - подорожчання традиційних нафтопродуктів, а також нестача певних частин ГБО.

«Приміром, системи вприскування для ГБО четвертого покоління виробляють тільки за кордоном, і багато постачальників не можуть своєчасно їх доставити через складні процедури митного оформлення»,- повідомив Бєляков.

Разом з цим, експерт відмітив, що вартість ГБО за останній місяць виросла на 20%. Зокрема, ціна на систему четвертого покоління для 8-ми циліндрового двигуна досягла 6 тисяч гривень.

Нагадаємо, що середня вартість бензину А-95 на АЗС з початку року підвищилася на 20% - до 9,88 гривень за літр, а зрідженого газу - на 3%, до 5,49 гривень за літр.

«Цього року попит на ГБО виріс практично удвічі в порівнянні з попереднім роком», - розповів директор ТОВ «Газівник» Олег Глобенко, додавши, що в результаті підвищеного інтересу клієнтів на ринку утворився дефіцит деяких елементів системи газобалонного обладнання.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus