USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині знову викрили махінаторів, що розмитнювали авто

16 Серпня 2013 08:12
Їх організаторами стали працівники однієї з брокерських фірм у селі Старовойтове Любомльського району. Саме тут автомобілі, які ввозили в Україну через міжнародний автоперехід «Ягодин», обзаводилися документами, що дозволяли істотно знизити платежі за легалізацію в нашій державі. Про це написавУрядовий кур'єр.

Як повідомила прес-служба Головного управління Міндоходів в області, за зібраними працівниками внутрішньої безпеки матеріалами слідчі управління фінансових розслідувань Міністерства доходів і зборів України зареєстрували кримінальне провадження за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Вже встановлено, що працівники цієї брокерської компанії на вимогу підприємств-імпортерів або будь-яких інших перевізників виготовляли документи від імені офшорних компаній шляхом внесення інформації до інвойсів та інших документів, роздруковували їх і передавали на митний пост «Ягодин» Ягодинської митниці безпосередньо водіям, які ввозили автотранспортні засоби й кузови. Під час огляду в приміщенні виявлено запас чистих аркушів паперу з «офшорними» печатками та підписами. Зафіксовано зловживань на суму майже три мільйони гривень.

В області, через яку пролягає один з головних шляхів з Євросоюзу, скандали з махінаціями при реєстрації ввезених з-за кордону автомобілів виникають періодично. Чи не найгучнішим став так званий «волинський автоклондайк» 1998 року. Тоді його фігурантами були 18 осіб, які на території Рівненської, Волинської, Хмельницької та Тернопільської областей організовано й методично займалися незаконним розмитненням автомобілів. Серед підсудних опинилися адвокат, суддя, чотири посадовці Хмельницького міського управління юстиції та один із заступників начальника Івано-Франківського МРЕВ.

П’ять років тому в кримінальній справі, порушеній щодо колишнього начальника Камінь-Каширського МРЕВ ВДАІ та інспектора цього самого підрозділу, котрі сприяли незаконній постановці на облік престижних іномарок, фігурувала сума 2,78 мільйона гривень. Як вважали слідчі, саме стільки не отримав бюджет у вигляді обов’язкових платежів. Завдано збитків бюджету на понад мільйон гривень і колишнім начальником Любомльського МРЕВ. Чотири кримінальні справи було відкрито щодо посадових осіб Луцького МРЕВ, які незаконно зареєстрували понад сотню автомобілів. Збитки держави від цього тоді становили 5,5 мільйона гривень.

Працівники СБУ за роки незалежності вже викрили десятки фактів незаконних розмитнення і реєстрації автомобілів. Але любителів швидких і великих грошей, які можна легко заробити на автоаферах, це не зупиняє. Та не дарма в народі кажуть: «Скільки б шнурок не вився — кінець йому таки буде!..»

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Житель України Показати IP 16 Серпня 2013 09:16
Невже наверху одні придурки? Ще Карл Маркс з Фрідріхом Енгельсом дійшли висновку, що в разі, коли різниця в ціні на межі кордону різниться в півтора рази, то вже з лихвою достатньо для того, щоб методом дачі хабарів даний товар контрабандним шляхом перетнув кордон. При цьому держава отримує дулю. Все це прекрасно розуміють наші високопосадовці, однак методично, прикриваючись різними "благими" обгрунтуваннями вже на протязі майже 20-ти років створюють все нові та нові корита, що кормлять певну обмежену категорію людей.
Metaller Показати IP 16 Серпня 2013 09:59
В даному варіанті підтримую цих т.з. "шахраїв", оскільки в сфері авто головним і справжнім шахраєм є держава, яка зробила такі платежі на машини, що вони стали найдорожчими в Європі. І будуть далі люди шукати способи як минути державне шахрайство. І правильно роблять!
Луцьк Показати IP 16 Серпня 2013 11:23
І що змінилось? Як везуть вантажні ТЗ на офшорні фірми так і будуть поки везти.Прикрили одну а у Волинській обл. їх скількиє ? Запитаєте в гонщиків та тих фірм до 10 є.Так держава сама створила такі умови щоб митники получали свою "катлету"
777 Показати IP 16 Серпня 2013 11:37
І що з того, що порушували кримінальні справи.......... Когось може посадили??? Одного знаю, справу щодо якого закрили по амністії, а ті 2,7млн. гривень з нього так і не стягнули, бо все майно переписав і став "бомжем", хоча живе зараз не гірше ніж при посаді
Че Показати IP 16 Серпня 2013 12:01
"Сколько у государства не воруй - своего всё равно не вернёшь!"
Факт Показати IP 16 Серпня 2013 12:08
Прикрили оду фірму щоб збільшити потік для іншої.
Полугонщик Показати IP 16 Серпня 2013 13:17
Харашо, що є такі фірми, а то їзди на Жигулях і Анусах. Ги-ги.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus