USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Що буде, якщо не платити штрафи за порушення ПДР

9 Серпня 2018 07:00
Багато хто вважає, що за штраф за порушення ПДР можна не платити. Але це не завжди так – тих хто вчасно не оплатив штраф, повинна переслідувати виконавча служба.

При виїзді за кордон на відпочинок прикордонники можуть заборонити водієві перетин кордону, поліція може тимчасово затримати автомобіль на штраф майданчик. Все це робиться на підставі постанови про відкриття виконавчого впровадження, інформує портал Аuto24.ua.

І це тільки окремі приклади прикрих несподіванок, які можуть статись з водієм, який не заплатив штраф. Цей перелік не є вичерпним, тому важливо знати, чим загрожує несплата штрафу за порушення правил дорожнього руху.

Після вручення постанови про порушення правил дорожнього руху порушникові дається 15 днів, щоб він сам погасив суму штрафу. У такому разі справа не передається на виконання, а на майно не накладається арешт.

У разі несплати правопорушником штрафу у цей строк, постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до органу державної виконавчої служби за місцем проживання громадянина, роботи або за місцезнаходженням його майна.

У порядку примусового виконання постанови з правопорушника стягується:

– подвійний розмір штрафу;

– витрати на облік зазначених правопорушень.

При цьому, в рамках виконавчого провадження, державний виконавець може:

– Прийти додому для опису майна.

– Накласти арешт на майно, в тому числі автомобіль чи квартиру;

– Заарештувати частину заробітної плати;

– Через суд заборонити виїзд за кордон.

Арешт державного виконавця накладений на автомобіль є підставою для тимчасового затримання його на штрафмайданчик інспекторами поліції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
123 Показати IP 9 Серпня 2018 10:00
виконавча нічого не зробить, просто поверне без виконання, потім пройде три місяці, і вуаля - пройде строк предявлення до виконання і.......повне анулювання.....так що факт є факт
жора до 123 Показати IP 9 Серпня 2018 10:02
так, бо у виконавчої є план закритих справ, а це найголовніше!
kek Показати IP 9 Серпня 2018 12:30
в сша якщо не платиш штраф тебе викликають у суд на визначену дату, якщо не прийшов то дают автоматично ордер на арест в поліцію. а там вже до першої перевірки і в клітку. хіба так не набагато простіше нід ходити по домам і описувати майно?
Дорожній Адвокат Показати IP 9 Березня 2019 19:33
Стаття цікава. Але не вказано посилання на авторів.
Вв Показати IP 14 Квітня 2019 10:44
Мені написали за ніч 3 протокола по 130 чи можна це якось оскаржити????
Роман Показати IP 6 Вересня 2019 20:03
Виконавча повертає без виконання, факт є факт, і те що проходить 3 місяці теж факт, але вуаля, те що провадження повернене не означає що боржник виключений з реєстру боржників, а це значить, що банки не відкриють йому рахунок, жоден нотаріус не проведе жодну нотаріальну дію, ніхто, хто має доступ до реєстру боржників не надасть послугу цій людині - це теж факт.
Alik Показати IP 24 Жовтня 2019 15:13
нотаріус не має права відмовити у проведенні нотаріальної дії, в звязку з находженням людини у якомусь там "реєстрі боржників" тому, що закон Украіни "Про нотаріат" ст.49 дає однозначний перелік випадків, коли нотаріус може відмовити у нотаріальній дії, де НЕМА ТАКОЇ ПІДСТАВИ ЯК НЕСПЛАТА ШТРАФУ ЗА ПОРУШЕННЯ ПДР І НЕМАЄ НІЯКОГО НАВІТЬ НАТЯКУ НА ТЕ , ЩО ВЗАГАЛІ ІСНУЄ "реєстр боржників". Мало того нотаріус зобовязаний дати письмову відмову людині якій він відмовив у нотаріальній дії, для того щоб людина мала можливість оскаржити відмову нотаріуса у суді!
Дмитро Показати IP 25 Жовтня 2019 15:37
А таке питання, був складенний протокол, але я не підписав його на місці, тобто вімовився та просто поїхав. Через 16 днів після випадку, мене повідомили про те, що прийшов лист, як правильно проплатити цей штраф, з дня складання протоколу пройшло 16 днів, але з дня отримання листа лише 5,мені оплатити штраф у вигляді 255грн чи вже 510грн?
Мір Показати IP 28 Січня 2020 23:45
Підкажіть будласка мені такі ситуації у 2016 році зупинила мене поліція і сказали що умене негорить права фара я вийшов із автомобіля і вона дійсно негоріла почали складати акт на ту фару я показав посвідчення з своїх рук но їм недавав і вони ся обурили і почали грубити но я стояв насвоїм але акт за фару підписав підписав щось їм у чотирьох місцях і вони тоді кажуть ми ще проводим реїд на провірку алкоголю і тоді мене попросили щоб я дихнув у драгир я погодився бо ніякого алкоголю невживав і коли я подув то вони сказали шо я п'яний я зних посміявся авони насирєозі почали хамити я тоді придложив поїхати у наїблищу поліклініку і тоді один із них підносить свії телефон яких недзвонить і кажи ало так слухаю потім кажи так точно зрозумів і він говорить до своїх колег начальство звонить лишаї єго нахир поїхали я далі зних поржав але виходить даремно бо у 2020 році я хотів поміняти своє водіїске посвідчення на новіший зразок і коли я звернувся до них у мреро, оплатив укасі , то що вони мені сказали я підійшов до їхньої працівниці івона там щось дивиться то намене то накомпютер ,і кажи таку заявочк мині ми вам неможим поміняти посвідчення бо я несплатив борг, ви кирували автомобілем в нетверезому стані, і я дав таке питання як так!!! то чому умене права ?хто би мині їх відав ,авона кажи ви могли скриватися? тоді я дав други питання то як ви знали мою фамілію ім'я машину чому мене не повідомили протої штраф за скільки часу .(будласка підкажіть як вці ситуації поступити я
Сергій Показати IP 28 Березня 2020 22:00
Скажіть будь ласка хто дійсно в темі.Чи можуть дійсно накласти арешт на квартиру за несплачені штрафи по 130 статі,якщо квартира у спільній власності на двох?чи можуть продати частину боржника,щоб погасити борг?Буду дуже вдячний за відповідь
Олег Показати IP 28 Квітня 2020 22:37
вопрос такой год назад был выписан штраф за то что не да перевагу машину авто с красным маячком, кортеж порошенко, но дело было в том что они летели на такой скорости что просто времени не было остановится, это был перекресток, и я принял решение дотянуть до конца перекрестка и там уже за перекрестком остановиться, но жостко был подрезан черным микроавтобусом прям на перекрестке на бесарабке ну и понятное дело уже стоял ждал пока кортеж пролетит, после этого последняя патрульная с копами выписали постанову, я подал в суд на лейтенанта полиций с требованием скасовати эту постанову так как не согласен с ней, прошло уже больше года, полицейский в суд не приходить, было уже заседаний 6 не приходить он суд, в последнее заседание в апреле я уже сам не пошел так как карантин решил не смысла подвергать свое здоровье лишнему риску, се равно тот лейтенант в суд не придет, тут дело не в деньгах там 1000 грн с копейками тут дело принципиальное, если суд решит что я виноват я заплачу этот штраф, как заставить этого полицейского явиться на заседание? штраф за мной висит, исполнительная заблокировала карточки - как повлиять на этого полицейского ?
Сергій Показати IP 4 Лютого 2021 13:54
Справа така: в нас у військовій частині відправили військовослужбовця на навчання в навчальний центр для отримання в подальшому категорію Е. В навчальному центрі його відправили назад, пояснюючи, що він не погасив штраф за в сумі 10200 грн.. Як виявилося в 2019 році він був зупинений працівниками поліції, та встановлено що він керував мопедом в стані алкогольного сп'яніння. Посвідчення водія в нього також не було. Прошу роз'яснити як впливає не оплачений штраф на навчання?? Буду щиро вдячний.
Тарас Показати IP 12 Червня 2021 18:59
Скажіть буть-ласка як що не має можливості оплатити штраф чи можливе ростермінуваня штрафа ?
Павло Показати IP 22 Червня 2021 01:49
Скажіть будь ласка якщо не платили за штрафи порушення ПДР а пришла бумажка з виконавчої що накопичилося 8500грн можуть заборонити перетин кордону ??? Авіарейси? Якщо летіти на відпочинок?
Тарас Показати IP 16 Серпня 2021 16:27
Вмене також склалась така непреємна ситуація я також нічого непідписував в протоколі лист прийшов у відділення пошти по певній даті а папірець по якому забираєш рекомендований лист виявився в останній день сплати...підсажіть що робити?
Дмитро Показати IP 27 Лютого 2023 23:37
Виписали штраф 3400 за те що немає категорії а1 я орендував електроскутер на 800 вт в пдр написано що до 3 кВт права не потрібні і номерний знак, поліція просто придумали лівий номер і вписали в постанову, таке питання: коли можуть заблокувати карту моно або інші?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus