USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцькій міськраді хочуть взяти кредит на 30 нових тролейбусів

8 Червня 2016 11:51
Майже 5 мільйонів євро планують використати на реалізацію проекту з оновлення рухомого складу ЛПЕ.

Про це стало відомо під час оперативної наради у Луцького міського голови сьогодні 8 червня.

Так, міський голова Микола Романюк повідомив, що цього тижня він був на зустрічі в Міністерстві інфраструктури, де обговорили можливості реалізації проекту «Оновлення рухомого складу Луцького підприємства електротранспорту з одночасною оптимізацією контактної мережі та впровадженням автоматизованої системи оплати проїзду».

Цей проект має реалізуватися в рамках спільної програми Міністерства інфраструктури України та Європейського Інвестиційного Банку.

Зі слів міського голови, проектом передбачається придбання 30 нових тролейбусів, будівництво тролейбусної контактної мережі на вулиці Окружній та вулиці Станіславського в Луцьку, встановлення поворотних стрілок та необхідного для цього обладнання і впровадження системи автоматизованої оплати проїзду.

Зі слів міського голови, проект пройшов відбір Міністерства інфраструктури Україниі очікують рішення Міністерства.

Кошти Євросоюзу надаються під державну гарантію. Тобто умовами фінансування може бути кредит до 30 років під 1,5-2% річних.

Згідно з інформацією Мінінфраструктури, орієнтовний кредитний портфель, сформований за пропозиціями міст, становить близько 600 мільйонів євро. Міністерство інфраструктури попередньо дійшло згоди з Європейським інвестиційним банком щодо їх фінансування в розмірі до 50% від загальної вартості проекту.

Загальний обсяг проекту міста Луцька складає 4,916 мільйона євро, з яких за рахунок Європейського інвестиційного банку – 2,458 мільйона євро. Другу половину коштів (2,458 мільйона євро) хочуть залучити від Європейського банку реконструкції та розвитку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
231 Показати IP 8 Червня 2016 12:49
це добре і правильно!
А Показати IP 8 Червня 2016 13:56
А минулорічні польські тролейбуси вже здохли?
Петро Показати IP 8 Червня 2016 14:07
А коли міський голова Романюк відповість за розтрату коштів лучан (міського бюджету) подарованих полякам (куплений брухт, що Романюк називає тролейбусами). Пора на пенсію незаслужену.
пасажир Показати IP 8 Червня 2016 14:23
давно пора
Вiктор Показати IP 8 Червня 2016 14:56
Вже за "богдани" розрахувались? Поки , мiскрадi будуть власники пiдприэмств маршруток, доти такi рiшення це спосiб загнати лпе ще глибше в д*пу
User до Вiктор Показати IP 8 Червня 2016 18:45
Саме так. 5 млн. євро на перевізці пільговиків і пенсіонерів не окупиться ніколи. Через рік-другий очікуємо на ЛПЕ - офіційний банкрут.
Правда Показати IP 9 Червня 2016 09:39
Закупят троллейбусы из завода Пороха
Хвєдя Показати IP 9 Червня 2016 10:23
Для "особливо обдарованих" - польські вживані тролейбуси давно себе окупили. А нові будуть без кондиціонерів по ціні літака - окупляться через 50 років, якщо не зламаються.
Василь Показати IP 9 Червня 2016 15:42
Польські Єльчі їздять. І ламаються не частіше, ніж нові богдани. Все одно краще ,аніж 30-річні ЗІУ. Де ні комфорту ніфіга немає. Дірки такі, що можна провалити крізь підлогу ,або висмокче через діру між склом і рамою! краще домбіку подякуйте з романюком, за брендування. багатії ! брендуються. лоюдям зп не платили по 6 місяців, але брендуються! за 10 брендованих траліків - можна було виплатити 2-3 місяці ЗП! дерибан і кругова порука! нічого не змінилося

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus