USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Українці платитимуть податки за переобладнані авто

3 Січня 2014 12:51
Стягування акцизного збору на легкові автомобілі (та інші транспортні засоби для перевезення людей, крім автобусів), які переобладнані з ввезених в Україну непідакцизних вантажних автомобілів, набуло чинності з 1 січня 2014 року. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо ставок окремих податків і податкових пільг" прийнятий парламентом 19 грудня і підписаний президентом України 27 грудня 2013 року. Згідно з даними Міндоходів, близько третини вантажних автомобілів, які ввозяться в Україну після переобладнання, зареєстровані в органах ДАІ як підакцизні легкові авто.

Згідно з підрахунками Міндоходів, сума додаткових надходжень у держбюджет від цього податку може скласти близько 300 мільйонів гривен. Згідно з оцінкою експертів авторинку, дане нововведення торкнеться бізнесу "перегонників" і підприємств з переобладнання, яких багато у Західній Україні.

В Україні з 1 січня 2014 року також заборонено ввезення, проведення першої реєстрації ввезених або виготовлених в країні транспортних засобів (нових та б/в), що відповідають екологічним нормам не нижче Євро-4.

В Україні практично всі автовиробники заявили про готовність до переходу на нові екостандарти. У той же час обов'язкова вимога на відповідність стандарту Євро-4 не поширюється на ввезені або вироблені в країні до 1 січня автотранспортні засоби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus