USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Уряд вніс зміни до ПДР щодо контрольованих прикордонних районів

11 Листопада 2016 15:08
Кабін надав право Державній прикордонній службі зупиняти транспортні засоби для їх огляду та перевіряти документи у водіїв.

З метою підвищення ефективності охорони державного кордону та створення умов для своєчасного виявлення та запобігання порушень водіями транспортних засобів законодавства з прикордонних питань, Уряд вніс зміни до Правил дорожнього руху та прийняв відповідну постанову «Про внесення змін до Правил дорожнього руху».

Про це повідомили у прес-службі Держприкордонслужби.

Зокрема, доповнено вимоги до дорожнього знака «В’їзд заборонено», введено дорожні знаки – «Початок прикордонної смуги», «Кінець прикордонної смуги», «Початок контрольованого прикордонного району», «Кінець контрольованого прикордонного району» та доповнили відповідні обов’язки водія під час зупинки транспортного засобу в контрольованому прикордонному районі уповноваженою особою Держприкордонслужби або членом громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону.

Як повідомляє прес-служба відомства, до сьогодні водії транспортних засобів, пересуваючись у контрольованих прикордонних районах, дещо ігнорували вимоги Положення про прикордонний режим, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.07.1998 №1147, щодо обмеження руху, огляду та перевірки транспортного засобу і реєстраційних документів на нього, посилаючись на те, що вищезазначена постанова регулює правила їх поведінки і відповідальність лише як звичайних громадян, а не як учасників дорожнього руху і водіїв. Саме тому для врегулювання цього питання та приведення у відповідність до існуючого законодавства були прийняті відповідні зміни.

Крім того, таке рішення сприятиме заходам, які здійснюють відповідні правоохоронні органи щодо посилення правопорядку у прикордонні не тільки з боку прикордонників, але й за порушення правил дорожнього руху з боку співробітників поліції, тим самим підвищуючи відповідальність водіїв, які використовують свої транспортні засоби для здійснення протиправної діяльності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus