USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Утилізаційний податок набув чинності. ЦІНИ

1 Вересня 2013 13:04
У неділю, 1 вересня, в Україні набув чинності утилізаційний податок на іномарки. Документ зачепить усі сегменти автомобільного ринку, всі бренди, усі моделі.

Суми утилізаційного податку становитимуть: для нових легкових автомобілів (залежно від об'єму двигуна) – від 4 730 до 30 250 гривень; для нових комерційних, вантажних автомобілів і автобусів (залежно від повної маси) – від 8 800 грИВЕНЬ, - інформує ТСН.

Відповідно до закону, податком обкладаються імпортери транспортних засобів, а також їх виробники, окрім тих, хто бере на себе зобов'язання забезпечити утилізацію автомобілів і включений до відповідного реєстру. Також звільняються від утилізаційного податку особи, які ввозять транспортні засоби, що належать дипломатичним установам і міжнародним організаціям, раніше вивезені з України транспортні засоби, а також відреставровані авто старше 30 років.

Крім того, не будуть сплачувати цей податок нерезиденти, які тимчасово ввозять в Україну авто для особистого користування, а також транзитери.

Зазначимо, учасники автомобільного ринку, як імпортери, так і виробники висловлюють стурбованість у зв'язку з тим, що влада не прийняли необхідну нормативну базу для роботи нового закону. Як повідомлялося раніше, українські авто стануть набагато дешевшими за китайські і російські. На думку експертів, вітчизняні машини будуть коштувати 48-68 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Любитель Показати IP 1 Вересня 2013 19:27
Ох і Козли
Просто Я Показати IP 2 Вересня 2013 09:17
"На думку експертів, вітчизняні машини будуть коштувати 48-68 тисяч гривень." - це які то українські???
испанец Показати IP 3 Січня 2014 11:44
в европе если сдаеш машину на утилизацию тебе платят до 300е етот закон бред он нанес вреда в 10 раз больше чем должны били заработать. народ перестал возить и правильно сделал не ищите варианты как содрать бабло с народа .подумайте как забрать деньги у олигархов и наполнить бюджет
влад Показати IP 13 Січня 2014 13:53
скільки можна терпіти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus