USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Утилізаційний збір хочуть зробити однаковим для всіх автомобілів

14 Серпня 2013 13:28
Коригуючі коефіцієнти до базових ставок податку на утилізацію транспортних засобів можуть бути скасовані.

Відповідні законопроект про внесення змін до Податкового кодексу оприлюднений на сайті Міністерства екології, - інформує Gazeta.ua.

Зазначимо, що коригуючі коефіцієнти до базових ставок податку на утилізацію транспортних засобів становили: 5,5 тисячі гривень для легкових автомобілів і 11 тисяч для решти автотранспортних засобів.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯНУКОВИЧ ТАКИ ПІДПИСАВ ЗАКОН ПРО УТИЛІЗАЦІЮ АВТО

Також запропонували доповнити закон про охорону навколишнього середовища пунктом, згідно з яким 100% утилізаційного податку надходить до Фонду охорони навколишнього природного середовища.

Крім цього, законопроектом пропонується в законі про утилізаційний збір виключити обов'язкову наявність у пунктів розбирання транспортних засобів системи екологічного менеджменту, сертифікованої за стандартами ISO серії 1400 або з аналогічних національним стандартам.

ЧИТАТИ ЩЕ: УТИЛІЗАЦІЙНИЙ ЗБІР НА ІМПОРТНІ АВТО ПРИЗВЕЛИ ДО ЇХ ЗДОРОЖЧАННЯ

Також законопроектом пропонує обмежити держконтроль у сфері утилізації транспортних засобів одним органом центральної виконавчої влади - Мінекології.

Нагадаємо, закон «Про утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів» набуде чинності 8 серпня. Закон про внесення змін до Податкового кодексу про сплату екологічного податку набирає чинності 1 вересня 2013 року.

Закон передбачив, що сума податку з кожного транспортного засобу сплачується з урахуванням базової ставки і коригувальних коефіцієнтів, які прив'язані до обсягу двигуна і залежить від того, нове ТЗ або старе.

Вітчизняні автовиробники звільняються від сплати збору під гарантії створення утилізаційних потужностей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus