USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

В Японії катастрофічно скоротиться випуск авто

22 Березня 2011 11:06
Через землетрус і цунамі японські автовиробники за два тижні (з 11 - по 25 березня) не випустять 65% легкових машин, тобто 338 тисяч штук.

Про це інформує "Кореспондент" .

За підрахунками експертів IHS Automotive Insight, за межами Японії цей показник вже склав близько 10 тисяч автомобілів.

Як повідомляє Reuters, потужність японських виробників зазвичай становить близько 37,2 тисячі автомобілів на добу, або 521 тисячу за два тижні. Перше місце з випуску легкових авто займає Toyota Motor (44%), друге - Nissan Motor з 12%.

Щ о стосується зарубіжних виробників, то, на думку фахівців IHS Automotive Insight, їхні проблеми будуть наростати у міру виснаження запасів комплектуючих, що надходять з Японії.

Наприклад, General Motors вже зупинила конвеєр в Луїзіані, де випускаються пікапи Canyon і Colorado, а також завод поблизу Буффало (штат Нью-Йорк), який виробляє двигуни для цих моделей.

Крім того, експерти відзначають, що отримані в результаті землетрусу і цунамі ушкодження - далеко не єдина проблема японських заводів. Так, вони відчувають перебої з енергопостачанням, водою, водовідведенням і логістикою, адже порти, залізниці та автодороги в країні також постраждали.

Раніше IHS Automotive Insight відзначала, що проблеми з браком комплектуючих з Японії можуть викликати зростання цін на автомобілі. Японія є одним з ключових постачальників електроніки, в тому числі NAND флеш-пам'яті, динамічної пам'яті довільного доступу (DRAM), мікроконтролерів, рідкокристалічних панелей і їх комплектуючих. Крім того, Японія є найбільшим постачальником силікону.

Нагадаємо, руйнівні землетрус та цунамі в Японії істотно вплинули на виробників автомобілів і електроніки в країні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus