USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Укравтодорі повернуться до поверхневих обробок доріг

27 Жовтня 2013 19:00
Катастрофічнішого стану доріг, ніж є нині, ще не було. Головна причина цього - на дороги треба виділяти гроші, - інформує Волинь-нова.

«От ми відремонтували магістраль Київ - Ковель - Ягодин. Проте 2014-ого буде три роки, як її здали в експлуатацію, і мусово робити поточний ремонт. Але я сумніваюся, що у державі знайдуться на це кошти», - розповідає начальник Служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій Посполітак.

Зі слів головного дорожника Волині, цьогоріч в Україні на дороги запланували понад 29 мільярдів гривень. Це найбільше за останні роки. Але через кризу фактичне фінансування Укравтодору становить лише 14 відсотків від потреби. На Волинь виділили мізер - 145 мільйонів, із них 116 мільйонів - на експлуатаційне утримання, 15 мільйонів - на конкретні об’єкти. Крім того, визначено об’єкти поточного ремонту, але їх не фінансували.

«На рахунках Укравтодору в Держказначействі - мільярди гривень. Якщо ці гроші отримають підрядні організації, то ситуація зі станом доріг в Україні кардинально зміниться», - каже Посполітак.

З його слів, цьогоріч в Укравтодорі вирішили повернутися до поверхневих обробок. «Розпочали ремонт дороги Ковель - Володимир-Волинський - Жовква. У Заборолі Луцького району провели поверхневу обробку. У Колках Маневицького району заплановано капітальний ремонт центральної вулиці. Вже зробили половину роботи, зокрема водовідведення. На Любомльщині поклали асфальт до села Городне. Ремонтували шляхи на Старовижівщині, у Горохові, на рівненському напрямку», - стверджує дорожник.

Як стверджує Посполітак, наступний рік буде Роком доріг, тож запланували збільшити фінансування на обробку і ремонт доріг. Кошти планують отримати з міжнародних фінансових фундацій, після листопадового саміту, де, можливо, підпишуть угоду між Україною та ЄС. Зокрема, сподіваються на інфраструктурні проекти - до 15 мільярдів євро.

«Ціна питання для нашої області - 225 мільйонів гривень тільки на конкретні об’єкти. З них 25 мільйонів - на міст у Щитині (половину фінансуємо вже цього року), 40 мільйонів - на маневицький напрямок, на дороги Ковель - Жовква, Дольськ - Любешів - Луцьк, рівненський напрямок, дорогу Любомль – Шацьк», - сказав Анатолій Посполітак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 28 Жовтня 2013 06:33
Щось з Гороховом Ви напутали. Як були ями так і залишилися. Можливо треба було написати що гроші на ремонт були виділені, а не те, що зроблено ремонт. Це зовсім інші речі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus