USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чи стануть волинські водії більш чемними

13 Грудня 2013 12:12
Затвердження обласною радою норм поведінки водіїв відкладається на 2014 рік.
"Етичний кодекс водія таксі та маршрутного таксі" уже затверджений на сесіях міськрад Луцька та Володимира-Волинського. Планується до розгляду в Ковелі та Нововолинську.
Це документ має рекомендаційних характер. У ньому передбачена поведінка водіїв стосовно пасажирів та інших учасників дорожньо-транспортного руху, яка відповідатиме нормам і правилам перевезення пасажирів. Зокрема, водіям забороняється розмовляти по телефону під час кермування, курити, їсти, мати неохайний одяг. Також, згідно з документом, водіям рекомендують володіти державною мовою, толерантно ставитися до пасажирів, не говорити образливі слова.

«Цей кодекс буде діяти, якщо кожен із нас долучиться до процесу контролю,- каже одна з розробниць, координатор муніципальних програм Волинського Інституту Права Ірина Гайдучик. – Зараз розробляється громадськими активістами положення про контроль, думаю, що на початку весни його зможемо подавати на розгляд сесій. Згідно з ним, кожен водій матиме своє посвідчення, і чужий за кермо не сяде. Буде розміщена інформація в транспорті про обов’язки водіїв і куди звертатися у випадку порушень. Також формуватиметься база скарг на водія, перевізника. Грубі порушники втрачатимуть роботу і маршрути».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Андрій76 Показати IP 13 Грудня 2013 12:23
Непогана ідея,але справедливості ради потрібно ввести такий самий кодекс для п"яних і обкурених пасажирів,щоб водії могли відмовляти їм у проїзді і висаджувати їх з маршрутки у випадку неадекватної поведінки на законних підставах...
нуу до Андрій76 Показати IP 13 Грудня 2013 13:43
Водії не особливо кращі, враження що вчора зліз з трактора виоравши поле у селі Залупинці, а сьогодні довіряють йому перевезення десятків людей
я Показати IP 13 Грудня 2013 13:24
підтримую Андрія

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus