USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як керувати автомобілем при сильному тумані

28 Грудня 2013 11:39
Сьогоді, 28 грудня, на дорогах України обмежена видимість через сильний туман. Як повідомили в українському гідрометцентрі, в Україні на 28 грудня оголошено штормове попередження.

Коли на дорозі густий туман, видимість водія обмежена, тому йому потрібно бути максимально обережним.

1. Світло. Досить часто можна побачити на дорогах автомобілі, які в тумані їдуть з габаритними вогнями – це абсолютна дурість зі сторони водіїв. Адже ці вогні в тумані зовсім не видно. Самим кращим варіантом являється ввімкнути ближнє світло, або світло дальнє, як варіант, можна використовувати протитуманні фари. Потрібно зробити все можливе, щоб ваш автомобіль було видно якомога з дальшої відстані.

туман на дорозі

2. Досить часто під час руху в тумані не видно, що попереду їде машина. Дуже добре, якщо у вашого автомобіля є задні протитуманні фари, при потребі їх варто вмикати. Потрібно з повагою ставитись до водіїв, які рухаються позаду вас, це не тільки їх, але й ваша безпека.

3. Рухатись в тумані вночі і вдень слід з різними швидкостями. В день слід їхати ближче до узбіччя, а ось в нічну пору треба обирати центр дороги.

4. Як їхати? В нічну пору водії під час їзди за орієнтир беруть лінію розмітки і рухаються вздовж неї. Набагато ліпшим способом являється рух у напрямку розмітки. Під час руху в тумані не слід налягати на швидкість, її потрібно скинути по максимуму, плюс звертати увагу на центральну розмітку, її брати за орієнтир.

5. Як сидіти? Дуже часто можна бачити, як більшість водіїв при їзді в тумані намагаються чим ближче до скла тримати голову і вдивлятись в дорогу. Це помилкова поза. По-перше, якщо ваші очі будуть на 50 сантиметрів ближче до лобового скла автомобіля, ви краще дорогу бачити не будете. А ось на швидкість рухів і реакції водія таке положення може вплинути, і вплинути негативно.

6. Досить часто під час руху в тумані потрібно зробити обгін. Під час цього маневру слід бути максимально уважним. Коли ви будете обганяти інший автомобіль, намагайтесь якомога більше подати сигналів про вашу присутність на дорозі. Звісно, мова йде про світлові сигнали дальнього світла, протитуманні фари, аварійне освітлення.

7. Якщо ви їдете не знайомою дорогою, тоді краще не поспішати і звертати особливу увагу на дорожні знаки. Завжди треба знати коли дорога звужується, а коли розширюється, коли буде розвилка, а коли крутий поворот.

8. Зупинка на трасі. Перш за все, не варто зупинятись на узбіччі дороги, адже в туман ваше авто може не побачити інший водій. Краще за все заїхати на якусь стоянку, повернути на іншу дорогу тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
олег. Показати IP 28 Грудня 2013 17:17
зовсим не їхати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus