USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Мінінфраструктури хоче навести лад у роботі таксистів

7 Серпня 2020 23:37
Мінінфраструктури підготувало законопроєкт, який регулюватиме роботу таксистів. Документ передбачає можливість ведення діяльності у сфері перевезень пасажирів на замовлення на основі патенту.

Про це повідомив у Facebook міністр інфраструктури Владислав Криклій, пише УНІАН.

За його словами, в документі враховані всі недоліки законодавства, за якими за ринком пасажирських перевезень відсутній належний контроль.

"Зараз в Україні працює багато служб таксі. За останніми підрахунками, кількість людей, які здійснюють перевезення пасажирів на таксі, досягає 220 тисяч, що становить 1,1% від економічно активного населення країни. При цьому, левова частка перевізників надають послуги незаконно, оскільки не мають ліцензії або не зареєстровані як суб'єкти підприємницької діяльності. Їх кількість сягає 98%.

Щорічний оборот ринку внутрішніх перевезень на таксі та легковими автомобілями на замовлення складає близько 40 мільярдів гривень на рік. За весь час існування служб таксі бюджет України недоотримав величезні кошти й продовжує відчувати дефіцит. Новий законопроєкт має виправити цю ситуацію і вивести пасажирські перевезення з тіні", – написав він.

Законопроєкт передбачає скасування ліцензування для внутрішніх перевезень пасажирів на таксі та легковими автомобілями на замовлення і заміну його на повідомлення про початок такої діяльності. Також передбачається можливість ведення діяльності у сфері перевезень пасажирів на замовлення на основі патенту, який можна придбати терміном на один місяць або рік.

У Мінінфраструктури розраховують, що бюджет може отримати близько 800 млн грн на рік від забезпечення надходжень податків і зборів від ведення такої діяльності.

Також документом передбачається обов'язкове особисте страхування від нещасних випадків на транспорті (укладається або з автомобільними перевізниками, або з провайдерами інформаційних послуг з організації перевезень).

До перевізників планують встановити такі вимоги: обов'язкова медична довідка і сервісна книжка для автомобільного індивідуального перевізника; автомобільним індивідуальним перевізником не може бути особа, яка має незняту або непогашену судимість за окремі злочини.

Крім цього, планується створити реєстр автомобільних перевізників та реєстр провайдерів інформаційних послуг. Контролювати дотримання законодавства перевізниками буде "Укртрансбезпека".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Andrij Показати IP 8 Серпня 2020 07:39
Пора Uber вводить, там хоть налоги будут в бюджет страны платить.
опа Показати IP 8 Серпня 2020 08:59
Наведення "ладу" закінчиться підвищенням ціни для споживачів на суму податку, яким обкладуть таксистів.
Ага Показати IP 8 Серпня 2020 10:02
Міністерству лад потрібно навести в своіх головах для початку.
Автомобіліст Показати IP 8 Серпня 2020 11:20
При СРСР в таксі працювали водії 1-2класу зі сажем водіння. Що ранку обов'язковий медогляд, механік на випуску, що тижня то-1,по графіку то-2,медкомісія що пять років. А зараз вчора здав на права-сьогодні вже таксист, авто техогляду не проходять, купа пенсіонерів на зламках, що не пам'ятають, коли були на медкомісії і т. д. А це наша безпека, щоб потім не чухатись, де не сверить. То, можливо і справді навести лад? ІМХО.
123 до Автомобіліст Показати IP 8 Серпня 2020 21:47
При срср за все платило срср. Зараз за все має платити власник авто, а відповідно і пасажир. Ви впевнені, що воно треба? Держава прстійно шукає де тільки гроши стригти, і щоб нічого у це не вкладати.
Автомобіліст до 123 Показати IP 8 Серпня 2020 23:01
Я думаю, що безпека перевезень, тобто наше життя є важливим, а питання хто куди і скільки платить-шістнадцяте. Моя думка така- сів у таксі- ти застрахований,компанія відповідає за мою безпеку, мене везе Адекватний водій, тверезий, психічно нормальний і є гарантія, що я приїду без проблем до місця призначення, а не їду у відрі з болтами з мало з ким. Якось так.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus