USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Лучанам, яких роками ігнорувала влада, допомогли підключитися до каналізаційних мереж

15 Червня 2016 19:59
Лучани, які живуть на розі вулиць Кондратюка – Івана Франка, десятиліттями не могли підключися до центральної каналізаційної мережі. Вирішити «незручну» проблему мешканців допоміг депутат міської ради Сергій Шкода.

Житловий будинок на вулиці Кондратюка,2 має два поверхи та перебуває в комунальній власності. Тут у чотирьох квартирах проживають сім сімей. Десятиліттями люди виливали відходи у вигрібні ями, що спричиняло незручності самим мешканцям та завдавало шкоди навколишньому середовищу. Люди щомісяця витрачали сотні гривень на відкачування відходів.

Мешканка Ольга, яка проживає в цьому будинку з 1976 року, стверджує, що до 2008 року тут не була підведена навіть води. «Ми і воду провели самі, і взагалі зі всім вправляємось самотужки. Міська влада ніби не помічає наших проблем. Тільки періодично приходять екологи і сварять нас за те, що ми шкодимо довкіллю майже в центрі міста», - розповідає лучанка.
Жінка бідкається, що роками зверталася з наболілою проблемою до міської ради: «Звернення приймали, реєстрували, брали до уваги, розглядали, проте нічого не робили».

Врешті-решт людям вже не на жарт набридла «делікатна проблема» і вони взялися вирішувати її самотужки.

Мешканці згуртувались, склали кошторис, зробили проект, дістали дозволи на роботи, закупили частину матеріалів та вирішили підключитись до центральної каналізації власними силами. Для того, аби розпочати роботи не вистачало близько двадцяти тисяч гривень на сто десять метрів труби.
Лучанин Анатолій, який очолив ініціативну групу місцевих мешканців, звернувся за допомогою в «Офіс розвитку кварталу» та безпосередньо до Сергія Шкоди, як обранця місцевої громади.

Депутат, своє чергою, написав звернення в міську раду, щоправда йому, як і мешканцям будинку, відписались пропозицією долучитись до програми співфінансівання проекту підключення будинку до центральної каналізації. Згідно з умовами програми, міська влада обіцяла взяти на себе 60% витрат, при умові, що мешканці знайдуть кошти, які покриють решту 40% вартості робіт. Втім, в мерії навіть не вказали реальних термінів початку робіт.
«Це дуже дорого для нас, в будинку живуть інваліди, пенсіонери та малозабезпечені сім’ї», - розповідає пані Ольга.

Тож Сергій Шкода за власні кошти придбав сто десять метрів труби для внутрішньої каналізації, аби місцеві мешканці змогли розпочати роботи.
Пан Анатолій розповідає, що роботи по підключенню до центральної каналізації планують закінчити вже за місяць.

«Ми всі дуже вдячні депутату Сергію Шкоді, він нічого не обіцяв, не відписувався. Просто вислухав проблему і вирішив це питання», - додав лучанин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 15 Червня 2016 22:44
То жителі того будинку стільки років не могли додуматися кинути трубу до сапалаївки яка поруч, шоб не платити за викачку вигрібних ям?
Валера Показати IP 15 Червня 2016 22:54
УКРОП молодці. Дай Бог щоб і далі так працювали.
Анонім 2 Показати IP 16 Червня 2016 19:28
За самі труби вони ще 5 років качали б кожен місяць.а ще викопай .гаї зі знаками .і план зроби + ще 5 років
Бондарук Показати IP 17 Червня 2016 00:30
Немає житлових будинків які перебувають в комунальній власності !!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus