USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

58 кілограмів шкідливих речовин у повітрі – на одного. ЛУЦЬК

1 Серпня 2013 18:48
Найбільше в луцькому повітрі пилу, випарів - від розігрітого асфальтового покриття та викидів від згорання бензину. На одного лучанина в рік припадає близько півсотні кілограмів.

Таку інформацію на запит депутата обласної ради Василя Байцима щодо екологічного стану Луцька надали в управлінні екології та природних ресурсів – інформує «Волинська правда».

Згідно з інформацією Головного управління статистики в області, у 2012 році в атмосферне повітря міста від стаціонарних та пересувних джерел забруднення потрапило 12 тисяч 400 тонн шкідливих речовин, що на 2,2 % менше, ніж у 2011 році.

На кожного жителя в середньому припадає по 58 кілограмів шкідливих речовин проти майже 60 кілограмів у 2011 році. 11 тисяч 500 тонн, а це 93%, забруднюючих речовин, що потрапили в атмосферу міста, - це викиди від пересувних джерел забруднення. І це на 2,5% менше, ніж у позаторік.

Спостереження за станом атмосферного повітря Луцька здійснює обласний центр гідрометеорології на 3 стаціонарних постах спостережень. Випадків екстремального забруднення атмосфери міста у 2012 році зафіксовано не було.

Згідно зі спостереженнями, торік відбулося зменшення середньомісячних концентрацій пилу, діоксиду сірки та азоту, оксиду вуглецю та азоту, формальдегіду. Незначне підвищення середньомісячних концентрацій у порівнянні з 2011 роком спостерігали лише фенолу.

Враховуючи те, що викиди промислових підприємств міста становлять лише 7% від загального обсягу викидів, забруднення атмосферного повітря у Луцьку цілком залежить від кількості та частоти руху транспортних засобів.

Слід відзначити, що пости спостереження у місті розташовані поблизу вулиць з інтенсивним рухом транспорту, що суттєво впливає на результати досліджень.

Крім того, внаслідок зміни кліматичних умов перше десятиріччя XXI століття на Волині, згідно з метеорологічними показниками, визнали аномальним у порівнянні з 90-ими роками минулого століття.

У повідомленні йдеться, що значно зросла кількість приземних інверсій, днів без вітру та застоїв, що обумовлює малорухомість повітря та скупчення шкідливих речовин у місцях їх викидів, і як наслідок - збільшення забруднення приземного шару атмосферного повітря.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
плач міста Показати IP 1 Серпня 2013 22:23
А екс-комсомолець і екс-губернатор Романюк ріже дерева в центрі. А посадити слабо?))) Але ж мер ВН не читають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus