USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Раптом що» - лучанам не вистачить протигазів

16 Березня 2011 08:56
Нещодавні заміри рівня радіації в Луцьку засвідчили, що місто чисте від стронцію, радіоактивних плям чи інших радіоактивних речовин, однак у випадку катастрофи місто має запас протигазів лише для 7,6% лучан.

Про це 15 березня під час наради з приводу запобігання техногенним катастрофам повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Луцької міськради Олександр Рой.

Окрім того, чиновник зазначив, що 95% протигазів виготовлені ще до 1985 року.

На випадок техногенної катастрофи в місті існують 62 сховища. Є достатня кількість водних свердловин.

Однак, більше 50% каналізаційної системи вже відслужили свій вік.

Загалом, за словами Роя в місті є 52 об’єкти, які відносять до техногеннонебезпечних. З них сім вважають хімічно небезпечними.

Якщо на одному з таких об’єктів станеться аварія – під загрозою може опинитися вісім відсотків території Луцька.

На чотирьох об’єктах міста існує небезпека газової аварії. Якщо на одному ж з них станеться надзвичайна ситуація 4,5 квадратних кілометрів Луцька опиняться в небезпеці.

41 об’єкт міста є пожежонебезпечним.

Небезпека стосується також об’єктів, які може затопити, у випадку паводку. Під силою стихії підтопленими можуть стати 88 житлових будинків і чотири підприємства.

Останній раз велика вода сходила на Луцьк в 1996 році, тоді у воді опинилися більше 20 будинків.

Аби запобігти катастрофам, впродовж десятьох днів з 15 по 25 березня в місті МНС спільно з міською владою проведе перевірки населення, підприємств та організацій на дотримань правил цивільної оборони.

Як розповів заступник начальника Головного управління МНС України в Волинській області Микола Кревський останній раз така перевірка проводилася в 2005-2006 роках, а контрольна - в 2007-му році.

А у серпні 2011 Луцьк очікують контролери ще й з уряду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus