USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Біля собору в центрі буде крамниця

20 Січня 2012 14:43
Управління містобудування та архітектури міськради має допомогти Волинській єпархії УЦП КП розробити проект церковної крамниці біля Свято-Троїцького собору в Луцьку. Лише після цього виконком міськради погодить розташування цього об’єкта.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету 20 січня.

Як зауважив головний архітектор міста Юрія Казмірук, до управління архітектури і містобудування міськради звернувся архієпископ Луцький і Волинський Михаїл із проханням погодити розташування на території комплексу споруд біля собору церковної крамниці.

Водночас посадовець зауважив, що проект, наданий духовенством, йому не надто подобається. На думку Казмірука, варто було б священикам замовити у науковців дослідження щодо відтворення вигляду церковної крамнички, яка колись уже була на цій території.

Член виконкому Віктор Чорнуха на це зауважив, буцімто, добре, що священики взагалі дозволу просять. Мовляв, на території багатьох церковних об’єктів у інших містах спочатку зводять щось, а потім узаконюють.

Водночас Чорнуха додав: «Відтворити-то історичне можна, але не затягувати бюрократичними процедурами. Не можна забороняти, бо одні розвиваються сильно, а інші?...До них теж паломники приїздять. Це теж підприємницька діяльність. Я за те, щоб максимально допомогти у цій справі».

Інший член виконкому - Євген Мельник зауважив, що питання зведення цієї крамниці варто добре вивчити.

«Це - центр міста, нехай би головний художник і архітектор допомогли владиці і розробили доброякісний проект церковної крамнички, яка б не псувала загального вигляду території».

Зрештою, члени виконкому вирішили доопрацювати проект рішення і винести його на наступне засідання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Я Показати IP 20 Січня 2012 14:47
А Ісус Христос колись вигнав торговців з Храму.
анонімус до Я Показати IP 20 Січня 2012 15:15
а церкві на то паралельно
Волинянка Показати IP 20 Січня 2012 15:51
Не можна творити бізнес на території храму.Це який святий хоче бабло косити вже у церкві.Гріх.Правий попередній дописувач,що Ісус христос вигнав торговців з Храму.Нема нчого святого у цьому світі.Страшно
Exaboto до Волинянка Показати IP 20 Січня 2012 16:53
ви в своєму розумі???? "не можна творити бізнес на території храму"...??? А храм по вашому це що?? І за які шиши по 20 церков будується щороку на волині???
Anti-Mafia Показати IP 20 Січня 2012 16:57
Попам вже надано площу під крамницю в приміщення келій Бернардинського монастиря. Про це зазначено в офіційному договорі... Про те вони тут роблять добрий гешефт, незаконно здаючи його площі в оренду бізнесменам, не сплачуючи жодних податків. Про волинським жерцям, як завжди, мало... Коли вже вони будуть думати про духовне, а не про крамниці, машини, гроші, гроші, гроші... Коли вже вони "наїдяться"....
Exaboto до Anti-Mafia Показати IP 20 Січня 2012 17:07
ніколи
бонавентура Показати IP 20 Січня 2012 17:12
якшо вони самі не можуть наїстися, то треба їх взяти і добряче нагодувати - свинцем...
Anti-Mafia Показати IP 20 Січня 2012 17:18
Ось ілюстрація рівня мислення наших попів та луцької чиновницької архітектурної братії -http://volyntimes.com.ua/news/609
Zavtramen Показати IP 20 Січня 2012 20:40
На ум приходят классики - "Почём опиум для народа?".....)))
Іван Козолуп Показати IP 20 Січня 2012 21:03
Знову бізнес. І все це сприймається так, ніби це нормально. А те, що в церквах давним-давно є прайси на все, скрізь приторговують картинками з бородатими дядьками та іншою "святою" лабудою, то це взагалі вже традиції.
Читач Показати IP 20 Січня 2012 21:45
Сидять в інтернеті тро-четверо перевернів і клянуть все, на чому світ стоїть усіх підряд, ні в чому не маючи тями. На нагодуєте свинцем - і що далі. Уже одні годували свинцем, тепер самі годують черв’яків. Ще иіхто не був щасливий, хто воиступив проти Бога і церкви. Якщо хочете щось сказати, то конкретно про когось і з конкретними фактами! Доведеними! А ляпати за прихованими іменами всі герої.
Exaboto до Читач Показати IP 21 Січня 2012 10:59
Насправді нас набагато більше :)).
мойша Показати IP 21 Січня 2012 14:19
ах, какие вы образцовые христиане...как любите ближнего...
вітер Показати IP 21 Січня 2012 14:29
Не треба забувати, що собор памятка архітектури національного значення. Справа хороша, але потребує вивчення
Олександр Показати IP 21 Січня 2012 14:40
Ну а книги релігійної тематики, різноманітні хрестики, ікони і т.п де люди мають купувати??? По-моєму усе нормально! Вчепились ви до тих попів... Я впевнений, що у тому ж соборі кілька десятків людей зарплату отримує. За щось же треба жити! Чи ні? Чи їсти тільки козолупам і ексаботам хочеться, і тільки у них діти в школу ходять? Що тут недоброго??? До чого ви чіпляєтеся???
Іван Козолуп до Олександр Показати IP 21 Січня 2012 17:38
До того, що не Божа справа в церквах торгувати. Ісус батогами виганяв з храму торгашів, столи перевертав.
Bert O-Nill Показати IP 21 Січня 2012 20:21
Пусте базікання. Піп хоче їсти, пити і хороше походити, піп - людина... А собор треба утримувати, а зарплату платити, а за комунпослуги, про що мова? А завалиться стеля, не дай Бог, ви ж почнете клясти, що попи не вгледіли. Допоки людина буде складатися з матеріального тіла й безтілесної душі, до тих пір товарно-грошові реалії будуть присутні у храмі, тобо - ЗАВЖДИ! Краще подумайте, про моральність власну. Зараз у соборі з молодим владикою, йде рух, поклали бруківку, будують семінарію, аби ще туалети зробили людські - взагалі усе було б прекрасно. У храмі чисто, є де помолитися, та й просто пеепочити. Майте повагу до віруючих.
Ант Показати IP 21 Січня 2012 20:28
Батюшки ! Не розмінюйтесь на дрібязок. Будуйте торгово-розважальний центр з саунами, казино, ресторанами. :))
7 Показати IP 24 Лютого 2013 18:44
Багато всякого бруду пишете на священиків, на церкву,але коли стається біда ви звертаєтесь до священиків, ніхто не хоче бути похованим, як собака. І ніхто не хоче щоб дитина лишилась не хрещеною. Правильно написали користувачі Bert O-Nill, Олександр. Думаєте що бути священиком ( а не попом) це легко, ви помиляєтесь. Не вам судити священиків, церкву,тому що ви не розумієте про що ви пишете.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus