USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Будинок-привид» у Луцьку стане сучасним бізнес-центром. ФОТО

26 Вересня 2013 11:47
У самому центрі Луцька тривають будівельні роботи з реконструкції оригінальної модернової споруди, зведеної ще на початку минулого століття.
Як розповів головний архітектор Луцька Юрій Казмірук, управління містобудування та архітектури «свого часу видало містобудівні умови і обмеження на реконструкцію з добудовою цього будинку із майбутнім пристосуванням під торгово-офісні приміщення», інформує ВолиньPost.
Демонтаж занедбаного будинку розпочали у квітні 2011 року, нині споруду добудовують. Тоді Юрій Казмірук повідомляв, що демонтаж необхідний, аби не створювати загрози для людей, адже будинок був аварійний.

«Ми постійно контактуємо з інвестором, бо цей будинок – один із містоформуючих об’єктів на центральній площі. Виникала боязнь чи не буде дисонансу. Було декілька проектів, один з них – 6-7 поверховий скло-бетонний куб у стилі хай-тек. Але вирішено відновлювати будівлю у тому вигляді, в якому вона була раніше», – зазначив Казмірук.

«Сьогодні вже більш-менш вимальовується образ будинку. Дисонансом він не звучить», – додав посадовець.


Як пише сайт «Lutsk Board» з посиланням на інформацію волинського краєзнавця Вальдемара П’ясецького, зведений у 1912-1913 роках, будинок став однією із кращих кутових споруд у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
anonim Показати IP 26 Вересня 2013 11:57
я тільки за, хай відновлюють, тільки з збереженням архітектурного стилю
Забудовник до anonim Показати IP 26 Вересня 2013 13:44
Як скажете, босс :)
Лучанин Показати IP 26 Вересня 2013 13:51
Був історичний трьохповерховий рейхстаг, а став п'ятиповерховий і в два рази ширший "котедж" для відомого олігарха!!! А прості люди,які живуть в цьому районі, вже третій рік ходять заляпані з голови до пят хамерами і чероками, що їздять по обїзній дорозі(вул.Шевченка)з тротуаром, кусок якого вкрав архітектор з відомим олігархом. А ще говорять, що в цьому будинку буде піцерія "Сан-Ремо" № 3!!!
Александр до Лучанин Показати IP 26 Вересня 2013 17:04
А "прості люди" хотят жить рядом с руинами с бомжами и ароматными запахами! Олигарх должен поделиться своим котеджем с ними за нарушение из прав на доступное государственное жилье! И никакого Сан-Рема, Пано переместить туда, не дойдем так далеко ночью!
Воля Показати IP 26 Вересня 2013 15:30
"...тривають будівельні роботи з реконструкці..." Напевно, автор написав це, не подумавши головою

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus