USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Будинок офіцерів у Луцьку повернули державі

12 Січня 2011 14:11
Господарський суд Волинської області своїм рішенням повернув гарнізонний будинок офіцерів, що на вулиці Винниченка у Луцьку, у власність Міністерства оборони України.

Як повідомили 12 січня у Генеральній прокуратурі України, суд задовольнив заяву військової прокуратури Центрального регіону України про визнання недійсним договорів про спільну діяльність.

Ці договори були укладені у 2006 році між Міністерством оборони України та приватним підприємством «Західна продуктова компанія».

Від міністерства оборони договір укладав начальник філії «Укроборонбуд» В’ячеслав Мельник.

Суд визнав, що будинок офіцерів був незаконно вилучений у міністерства. Вартість будинку – 5,6 мільйона гривень.

Також був задоволений позов прокуратури щодо витребування цього об’єкту нерухомого майна від ВАТ «Райффазен Банк Аваль».

Судові справи щодо будинку тривали ще з серпня 2007 року.
Як інформує газета Дело, директор зазначеної філії В’ячеслав Мельник у жовтні 2010 року був засуджений на вісім років позбавлення волі.

Його звинуватили у незаконному відчуженні 27 військових об’єктів.

Одним з цих об’єктів і був Луцький гарнізонний будинок офіцерів, який був проданий «Західній молочній групі», яка потім продала його банку.

Голова Луцької організації Спілки офіцерів України Григорій Пустовіт розповів, що Спілка неодноразово зверталася до Міністерства з повідомленням «про тіньові схеми заволодіння будинком та незаконні спроби вивести його з під опіки Міністерства оборони».

Пустовіт каже, що на думку луцького осередку спілки, несправедливо були передані Міністерству юстиції будівлі на вулці Червоного Хреста та приміщення авіадивізії на вулиці Огієнка.

За словами Пустовіта офіцери запасу Луцька розраховують, що будинок буде продано з аукціону, а за виручені кошти, військовим нададуть квартири. Нині у черзі на житло у черзі в Луцькому гарнізоні перебуває близько 360 офіцерів запасу та ще близько 200 на черзі в отримання квартир в Луцькій міській раді.

«Все тепер залежить від того, яке рішення стосовно будинку прийме Міністерство оборони. Він може бути проданий вже, а можливо, пізніше після кризи. І це не 5,6 мільйонів гривень, як його оцінюють. Споруда коштує набагато більше. Куди спрямують ці кошти і на що – це вже на совісті Міністерства», - прокоментував Пустовіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Tarantino Показати IP 12 Січня 2011 15:47
А от цікаво, якщо зараз шановний секретар міськради Григорій Пустовіт знай про "тіньові схеми заволодіння будинком та незаконні спроби вивести його з під опіки Міністерства оборони", чи добивається він, аби винні були покарані? І ХТО ці винні? Пане Пустовіт, не проясните ситуації? Всім миром просимо....
Стрийко до Tarantino Показати IP 12 Січня 2011 17:52
А коли це Пустовіт став прокурором? Що значить "добиватись аби винні були покарані"?
VSC Показати IP 12 Січня 2011 17:07
А, кто завладел зданием штаба на Огиенко? Неужели там было все законно?
Сергий Показати IP 12 Січня 2011 17:18
Григорий Пустовит являясь председателем Луцкой организации офицеров Украины единственный кто борется за продажу зданий розформированных воинских частей по рыночным а не заниженным ценам и покупку на эти деньги жилья для военнослужащих и военных пенсионеров Градобанк предлагал 60 двухкомнатных квартир в Луцке в обмен на Дом офицеров но Министерство обороны отказало Также инвесторы готовы построить 200 квартир в обмен на заброшенную территорию авиационной части на улице Привокзальной . Гриорий Олександрович офицеры запаса с Вами !
Лучанин Показати IP 12 Січня 2011 17:59
Реальна вартість Будинку Офіцерів навіть враховуючи кризові ціни 4-5 мільйонів доларів США а не 5.6 млн гривень(700 000 у.е.)
правдолюб Показати IP 13 Січня 2011 21:36
найкраще ціну знає Козюа,...
Руслан Показати IP 19 Травня 2011 22:08
Я навчаюся у ЛНТУ і ми недавно прибирали даний будинок, оскільки він переходить у власність ЛНТУ, і в ньому буде розміщуватися 4 корпус нашого університету.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus