USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Битва за коефіцієнт: карти плутають статисти

30 Грудня 2009 16:11
Депутати Луцької міської ради своїм рішенням прийняли коефіцієнт між кількістю платних і безплатних пасажирів у громадському транспорті.
Під час сесії Луцької міської ради градоначальник Богдан Шиба розповів, що спеціальна комісія, котра працювала протягом двох місяців нарешті підрахувала кількість платних і безплатних пасажирів у луцьких тролейбусах.
За підрахунками, коефіцієнт становить 1, 92 %. А нинішній, що затверджений управлінням статистики – 1, 2 %. Богдан Шиба пояснив, що коефіцієнт статистів використовується, власне, для статистики. А ось реальний, тобто, практичний коефіцієнт мають затвердити органи місцевого самоврядування. Після цього цей коефіцієнт має ствердити облдержадміністрація та обласна рада. Адже у районах і містах Волині цей коефіцієнт сягає 6, 6 %.
Депутат Луцькради Андрій Козюра зауважив, що коефіцієнт прийняти потрібно. Проте його потрібно ухвалювати в межах програми безперебійного функціонування тролейбусного депо.
Директор Луцького підприємства електротранспорту Костянтин Патрикеєв розповів, що у рішенні Луцькради не було вказано терміну, до якого потрібно було надати програму. «Каркас» програми уже створений, однак невідомо скільки коштів субвенції отримає депо від державного бюджету. Тому й не можна представити її на розгляд сесії. За словами Костянтина Патрикеєва, програму потрібно узгодити із радою трудового колективу і профспілковим комітетом.
Транспортник заодно зазначив, що поданий коефіцієнту статистиці є «абстрактно плаваючим». Адже на наступний рік статистика планує затвердити коефіцієнт 1, 68 %.
Патрикеєв пояснив: від рівня коефіцієнта залежить і рівень субвенції, котрий виділяють із державної казни.
Депутати у підсумку затвердили коефіцієнт. Проте вирішили, що у січні 2010-го спеціальна комісія влаштує додаткове обстеження, щоб уточнити різницю між кількістю платних і безплатних пасажирів.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Артём Показати IP 22 Січня 2010 16:13
апиоалримврд

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus