USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Через недбалість посадовців на Волині - незаконні сміттєзвалища

22 Травня 2013 17:31
Незаконні сміттєзвалища на земельних ділянках площею понад 6 тисяч та 12 тисяч квадратних метрів з’явились на Волині.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Прокуратура області провела перевірки повноти здійснення органами місцевого самоврядування передбачених законом повноважень щодо забезпечення ліквідації несанкціонованих і неконтрольованих звалищ відходів. Під час перевірок виявили факти бездіяльності постійно діючих комісій з питань поводження із безхазяйними відходами у деяких сільських та міських радах.

Так, встановили випадки неналежного розгляду органами місцевого самоврядування повідомлень про факти виявлення безхазяйних відходів, внаслідок чого забруднення не ліквідовуються.

Також траплялися випадки, коли міські ради приймали рішення про подальше поводження з відходами, при цьому не надаючи оцінку завданої шкоди та не ініціюючи питання притягнення винних осіб до відповідальності. Не розробляли і схеми санітарного очищення населених пунктів.

Під час перевірок встановили й факти неналежного забезпечення органами місцевого самоврядування повноважень щодо ліквідації несанкціонованих і неконтрольованих звалищ відходів, внаслідок чого довкіллю завдаються значні збитки.

Зокрема ухвалою Ковельського міськрайонного суду розглянули справу про службову недбалість посадовців Кричевичівської сільської ради, що скеровувалась Ковельською міжрайонною прокуратурою. Таким чином, допустили засмічення побутовими відходами земельної ділянки площею понад 6 тисяч квадратних метри, що заподіяло збитків довкіллю на 117 тисяч гривень.

Перевірка прокуратури Ратнівського району встановила, що службові особи Гутянської сільської ради через неналежне виконання своїх службових обов’язків допустили забруднення відходами та використання не за цільовим призначенням земельної ділянки комунальної форми власності загальною площею 12600 квадратних метрів, чим заподіяли шкоду на майже 137 тисяч гривень. Відомості про цей факт внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Кримінальне провадження скероване для організації досудового розслідування в слідчий відділ Ратнівського РВ УМВС України у Волинській області.

Загалом, під час проведення перевірок щодо забезпечення ліквідації несанкціонованих і неконтрольованих звалищ відходів органами місцевого самоврядування, зареєстровано 3 кримінальні провадження, розглянуто 36 подань.

За результатами розгляду документів реагування до відповідальності вже притягнули 17 службових осіб органів влади та місцевого самоврядування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
vilnyj Показати IP 22 Травня 2013 20:07
Реалії такі, що території навколо сіл практично перетворилися на сміттєзвалища. А сільські голови самоусунулися від вирішення проблеми, куди вигідніше розподіляти і продавати земельні ділянки.
Александр до vilnyj Показати IP 22 Травня 2013 21:02
А есть ли вообще природоохранная прокуратура на Волыни?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus