USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

Чому небезпечно пересуватись маршрутками Луцька. ВІДЕО

3 Березня 2013 15:11
Пересуватися громадським транспортом у Луцьку небезпечно для здоров'я. У гонитві за гривнею водії автобусів забувають про безпеку пасажирів - мчать щодуху, свідомо нехтуючи правилами дорожнього руху. Люди скаржаться на таких «шумахерів» до міськвиконкому, але пуття від того мало. Натомість шофери Богданів лише руками розводять. Мовляв, винуваті не вони, а дилетанти в іномарках, - йдеться на НТН.

Так, лучанин Микола двічі на тиждень приходить до травмпункту на перев'язку. Забиттям голови, стегна й ліктя закінчилася для чоловіка поїздка в маршрутці. Каже, щойно дав водієві 2 гривні, як той рвонув, мов навіжений.

«Тормоз, різко нажимають на тормоза. Не маєш, за що схопитися. Хапаєшся буквально за будь-що», - зауважив постраждалий.

Як карати за таке кермувальників громадського транспорту, ДАІвці знають, але наголошують: ініціатива має надходити від постраждалого. Передусім, про факт травмування він повинен повідомити правоохоронні органи, а далі - швидко пройти медобстеження.

Інспектор сектору УДАІ у Волинській області Інга Коваль зазначила: «Тілесні ушкодження були отримані у середині транспортного засобу під час того, як він рухався, тому ми кваліфікуємо це як ДТП».
Претензії з боку інспекторів і пасажирів водії розуміють. Обіцяють виправитися. Утім, кажуть: на дорозі все залежить не лише від професійних навичок того, хто везе. Микола Маруха – за кермом 28-й рік. Але й досі обливається потом, коли зненацька автобуса підрізає дорога машина.

«Різні випадки бувають: вискакують машини приватні, легкові, маю на увазі. З боку чи перед тобою може ставати. Щось йому не сподобався ти. Треба гальмувати різко, бо ж не хочеться його бити. Мусиш гальмувати. А люди тоді по салоні літають в той час. Бо тормоза тут мертві», - розповів водій.

Проте спостереження пасажирів - інші. Кажуть: щойно зачиняються двері маршруток, люди стають заручниками перегонів на виживання.

- Водії поспішають. В них, як бізнес, нібито. Вони поспішають, перевищують швидкість. Я - водій, і є побоювання. Їм робиш зауваження - що ви везете не дрова, а людей - вони огризаються.
- 17-й маршрут, я ним часто їжджу, то перегони влаштовують по дорогах.
- Спішать, переганяють машини. Буває трохи грубе відношення. От старша людина повільно заходить, а в нього немає терпіння і він нервується і рушає.


Вчити розуму водіїв обіцяють і в мерії, і в Державтоінспекції. Перша боротиметься з хамством у салоні за допомоги дзвінка на пряму лінію, а друга - рейдовими перевірками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Корінний лучанин Показати IP 3 Березня 2013 16:14
Все абсолютна ПРАВДА!ПРИКРО ОДНЕ,ЩО В НАС ЦЕ ПРОСТО "ГОВОРИЛЬНЯ". Ніхто нічого робити не буде, вже в котрий раз переконуюсь. Так, трохи читаючи місцеві новини, думаєш що ПОКРАЩЕННЯ буде вже не при нашому житті!!! Людину ПРИМУШУЮТЬ підкорятись цьому існуючому МАРАЗМІ,цій масовій культурі.
@ Показати IP 3 Березня 2013 19:10
та це правда Богдани найгірші маршрутки, водії ними не вміють кермувати, різко відпускають щеплення і пасажири падають назад ), а часто й гальмуюють різко ,що свідчить про несправні гальма, які можуть на швидкості відмовити .. від різкого гальмування пасажири часто падають вперед і вибивають собі зуби .. страшні речі вже вважаються нормою .. цей транспорт для возіння дров .. на маленькій ямі підвіска пробиває наче під нею протитанкова міна і від цього яма збільшується .. геть цих жовтих з міста
@ Показати IP 3 Березня 2013 19:18
Маршрутки мають апріорі триматися правого узбіччя бо там їх зупинка і там пасажири і їх 2 грн. хоча не розумію за що їм 2 як можна 1 грн. оплатити і це буде вигідно.. і не заважати іномаркам проїхати тоді й не буде ніхто підрізати , а от недотримання дистанції це вже провина водія маршрутки .. він на маршруті і має їхати від зупинки до зупинки і строго по графіку та згідно ПДР. Влаштовують по приколу гоночки один з доним хто скоріше до кінцевої доїде .. і цим піддають небезпеці нашим дітям.. треба тут профілактика збоку ДАІ однозначно бо якщо люди почнуть власну самосудну профілактику то буде біда.
Пасажир Показати IP 3 Березня 2013 19:20
Як достали своїми статтями про ті маршрутки. Писати немає про що, звільняйтесь з роботи, купляйте маршрутки, і займайтесь так як пишете. На Вас одна надія!!!
Маршручік Показати IP 4 Березня 2013 10:27
Винні інші машини-іномарки, а не ми!
А що Показати IP 4 Березня 2013 11:08
Пасажиру. А сам вже купив маршрутку? Напевно, що купив і ото сам ганяєш. або наймані водії ганяють, щоб бабло косити.
Окс до А що Показати IP 4 Березня 2013 22:21
сядьте за кермо та й спробуйте легкого хліба водія! А ще краще влаштуйтеся в ДЕПО та по три місяці чекайте заробітну плату або в підприємця вислуховуйте за план. А потім винуйте водія.
3 до А що Показати IP 5 Березня 2013 11:53
Так і собі купіть. 50-100 тис. дол. потратьте і купіть. Великовмісного гарного Богдана, Евро 10 зразу беріть і помаленько возіть пасажирів. Можете по гривні за проїзд брати і по 50 копійок.
лучанка Показати IP 4 Березня 2013 18:24
хто боїться швидкої їзди - ходіть пішки і для здоров'я корисно. А я бачу - якщо за кермом старшого віку водій - буде ледь плестися, а як молодий - не їде, а летить! Думала на мості на Соборності точно взлетить в повітря маршр.№3. Зато на роботу з 33-го в центр за 8 хв заїхала! Молодець водій!
пасажирка Показати IP 4 Березня 2013 21:16
дуже дратує коли пищить тормоз, гроші беруть, а те шо авта розсипаються ніхто не зважає, просто образливо...ганьба

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus