USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Човники» у Луцькому парку святкують 45-річчя

20 Серпня 2013 17:30
Найстарший атракціон у парку імені Лесі Українки – «Човники» з 1968 року. Щоправда від тих часів не залишилося жодної деталі, – йшлося під час засідання постійної комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва міськради.
Зараз у парку імені Лесі Українки, що у Луцьку – 19 атракціонів. З них – два вийшло з ладу під час цьогорічної повені.

«17 діючих атракціонів абсолютно безпечні. Перед кожним сезоном їх перевіряє «Держгірпромнагляд», окрім цього спеціалісти їх оглядають постійно. Атракціони, що викликають щонайменшу підозру, відразу ремонтують. У нас не було жодного нещасного випадку, окрім того, що жіночка напідпитку сама впала», – запевнив директор колективного підприємства «Парк культури та відпочинку імені Лесі Українки Віталій Цапюк.
За три останні роки придбали 9 нових атракціонів, з них 6 – торік. «Вони чеського виробництва і, хоча і бувші у використанні - їх вік від 1 до 8 років, слугуватимуть ще років з 20», – переконаний Віталій Цапюк.
У колективному підприємстві сподівалися на швидку віддачу коштів, щоправда погода внесла свої корективи. Кількість відвідувачів щороку зменшується. Порівняно з минулим – скоротилася на 20%. Внаслідок чого підприємство і далі боргує за чеські каруселі 650 тисяч гривень.
Загалом же заборгованості із заробітної плати немає. Зараз у цій розважальній ділянці парку працює влітку – 38 людей, взимку – 12. Вони не лише забезпечують квитками клієнтів та «запускають» механізми, а й прибирають навколишню територію.
Торік підприємство сплатило 320 тисяч гривень податків. «Ми готові платити гроші за оренду землі, але довгострокову, років 15. Тоді є сенс робити доріжки, інший благоустрій», – пояснив Віталій Цапюк.
Для довідки: за 300 тисяч гривень можна купити новий простенький атракціон. Екстрим–атракціони коштують – понад мільйон. В Євпаторії є атракціон, вартість якого 11 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Володя Показати IP 21 Серпня 2013 11:10
самий хороший атракціон який я та мої друзі часто і до тепер згадуємо це були клітки... коштували порівняно дешево, від екстріму аж кров закипала, щей фізичну нагрузку дозволяло яек на тренажері робити :) думаю і коштують вони не дорого я б їх відновив...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus