USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Чи люструватимуть президента України

23 Лютого 2015 18:33
Люстраційний процес діє вибірково, бо немає відповідальності, – вважають громадські активісти. Також волинянам розповіли, чи люстрація торкнеться Президента, й чому не діє детектор брехні.

Про це йшлося під час круглого столу на тему «Люстрація в Україні: як я можу допомогти?», який відбувся в Луцьку у палаці культури міста сьогодні, 23-го лютого.

Зі слів секретаря Громадської ради з питань люстрації при Міністерстві юстиції України Максима Маньковського, перший варіант Закону України «Про очищення влади» передбчав і люстрацію президента. Втім, каже, люстратор, політики змусили громадських активістів цей пункт вилучити, аби Закон був прийнятий взагалі.

«У першому варіанті Закону «Про очищення влади» був пункт використовувати детектор брехні. Втім, нам спеціалісти розповіли, що розшифровка інфограми залежить від тієї людини, яка це робить. А таких спеціалістів у нас - один-два на всю Україну. Щодо посади президента, у першому варіанті Закону було і те, що ця виборна посада підлягає люстрації, втім, політична партія УДАР сказала категорично, що коли цей пункт буде, то вони не підтримають Закон. Так, ми пункт щодо гаранта зняли», - розповідає Маньковський.

Потому громадські активісти запитали, чому Михайло Руденко (екс-заступник начальника управління МВС України на Волині) звільнений у зв’язку із люстрацією, а екс-начальник цього органу Олександр Терещук зараз працює начальником Головного управління МВС України в місті Києві.

Цю ситуацію секретар Громадської ради з питань люстрації при Міністерстві юстиції України Максим Маньковський пояснює тим, що поки в законах України не прописано відповідальності за люстрацію – вона буде вибірковою.

Зауважимо, що є шість пунктів, згідно з якими будь-який чиновник потрапляє під люстрацію й може бути звільнений з посади. Волинян закликають до співпраці, аби вони повідомляли про тих, кого потрібно «попросити».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 23 Лютого 2015 18:52
Директора педколеджу зачепіть. Донедвна агітував за янека. Був керівником його передвиборного штабу. Працівників, в кого на роботі був портрет юлі, позвільняв. Зараз зі слізами на очах говорить речі, яка то була злочинна влада і який він хороший, готовий вже йти на фронт воювати, от тільки нема кому відповідальний пост лишити.
Анонім до Анонім Показати IP 23 Лютого 2015 19:52
Бойчук не був керiвником штабу янека!
свій Показати IP 23 Лютого 2015 19:04
коментар було видалено
х Показати IP 23 Лютого 2015 19:22
Якщо всіх,то всіх.Президент при Януковичу був міністром зовнішніх справ.Набагато вища посада від інших чиновників,які працювали при Януковичу,але він не підлягає люстрації.Також і в Партії Регіонів побував.Отже,не всі рівні?
НЕЛУЧАНИН Показати IP 23 Лютого 2015 21:17
нова влада зручно вмостилась у розкормлене корито і робить імітацію змін. дотаційний даунбас не давить на бюджет, а грошей все-одно вистачає тільки на зарплату "слугам народу"
Маша Показати IP 23 Лютого 2015 23:53
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus