USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Чи буде Новий рік-2014 зі снігом, - метеоролог

15 Листопада 2013 18:32
Метеорологи прогнозують похолодання і сніг на кінець листопада.
Про це повідомила завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського науково-дослідного метеорологічного інституту НАН України Вазіра Мартазінова, передає УНН.

«У зв’язку із активізацією північних холодних мас з 26 листопада варто очікувати перший «справжній» сніг. Температура повітря знизиться до −3 градусів. Але через мінливу погоду сніжний покрив не простоїть дуже довго, адже вже на початку грудня ми очікуємо потепління», — зазначила Мартазінова.

Із 26 грудня цього року на територію України прийдуть теплі маси, і через це варто очікувати сльотаву погоду на Новий рік.
З її слів, для зими 2013-2014 року характерними будуть різкі перепади температур, які в окремі періоди можуть коливатися від +6 до −15. Як заявила метеоролог, така ситуація не сприятлива для сільського господарства, адже сніговий покрив, який виконує захисну функцію по збереженню посівів озимих культур, не встигатиме повністю сформуватись.

Гідрометеорологічний інститут прогнозує, що у другий половині лютого варто очікувати різкого похолодання до −20 градусів. Така погода протримається до кінця місяця і перейде на березень.

Зі слів Мартазінової, повторення погодного сценарію цьогорічної весни цілком можливе, адже на початок березня прогнозують велику кількість опадів.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Наталка Показати IP 15 Листопада 2013 21:54
Та вони на 2 дні наперед не можуть погоду вгадати, а то вже прогнози на березень!?!?!? НЕ СМІШІТЬ ЛЮДЕЙ!!!!!!!!
Вінстон Показати IP 16 Листопада 2013 08:09
Дякую, посміявся!
Бонд Показати IP 17 Грудня 2013 01:39
аха

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus