USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Чим відрізняють політично активні жінки Волині і Херсонщини

17 Лютого 2015 09:02
Херсонські активістки поділились своїм досвідом громадської діяльності в Луцьку.

Навчання в рамках проекту «Від локальних дій до єдиної країни» продовжувалося у Волинському прес-клубі14 лютого, - повідомляють організатори.

Нагадаємо, що участь в ньому беруть 25 волинянок, які планують йти у місцеву владу або вже є політично активними. У рамках проекту до обласного центру Волині завітали громадські діячки з Херсону. Олена Микитась, координаторка проекту «Від локальних дій до єдиної країни», впевнена, що для такої ініціативи настав час. «Шлях до депутатства може бути непростим. Але це треба робити. Громадським діячкам і волонтеркам буде легше служити людям, бо вони й так вже це роблять. Хочеться, щоб ті труднощі, які будуть виникати на шляху до мети, нас загартовували», - наголосила вона.

Тренерка депутатської майстерні Наталія Богренцова розповіла, що у Луцьку громада відрізняється від херсонської і це помітно під час тренінгу: - У Луцьку було дуже цікаво спілкуватися. Тут інша громада, інтереси і інший склад учасниць, ніж в Херсоні. Там жінки старшого віку зібралися. Тут, навпаки, більше молоді, дівчата амбіційні, які можуть реалізуватися стовідсотково, але ще не всі мають достатньо впевненості щодо участі у виборах.Варто пам`ятати про те, що не завжди кандидат бере участь, щоб пройти на цих виборах до влади. Це може бути перший досвід, і він може бути не зовсім вдалим. Але потім на цьому досвіді можна будувати свій подальший шлях у політиці. Пані Наталія відзначила, що «у суспільстві великий запит на нових людей у владі. Тих, які будуть здійснювати зміни як у суспільстві, так і в політиці. Запити на жінок у владі є, бо відомі у громадах чоловіки вже на усіх посадах і у багатьох радах вже по кілька разів побували. І лава запасних кандидатів не така велика. Цю нішу можуть і мають заповнити жінки».

Активістка громадської правозахисної організації «Мавіком» Мар’яна Сорочук поділилась тим, що «депутатство потребує значного обсягу знань , тому коли берешся озвучити перед громадою якусь проблему, то маєш не лише знати досконало про неї, а й чітко уявляти, як саме її вирішити. Також важливо знати законодавство».

Голова обласної жіночої громадської організації «Дія» Наталія Олянська зазначила про важливість чітко окреслювати компетенцію депутатів місцевої ради, бо функції місцевих депутатів різняться.

Активістка ГО «Самопоміч» Юлія Вусенко розповіла, що враження від участі у тренінгах лише позитивні. «Ми мали змогу відкрити для себе практичні навички формування правильної вибудови виборчої кампанії, роботи з виборцем, а також роботи всередині групи підтримки кандидата. У нас була можливість перейняти досвід фахівця у сфері підготовки виборів», - резюмувала вона.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 17 Лютого 2015 10:03
То все так собі, головне - проектор використали. Без нього зараз ніяк.
Анонім Показати IP 17 Лютого 2015 15:23
ЧИМ ВІДРІЗНЯЮТЬ ПОЛІТИЧНО АКТИВНІ ЖІНКИ ВОЛИНІ І ХЕРСОНЩИНИ? Да просто тем, что женщины Херсонщины поголовно понимают то, что сообщение "ПОТУЖНИЙ УДАР ПІД ДЕБАЛЬЦЕВИМ: ЗНИЩЕНА КОЛОНА БОЙОВИКІВ" следует читать как "В районе Дебальцево, Украинские войска успешно совершили прорыв в район Чистилище и уверенно продвигаются в Ад. Отставшие, попали в плен."

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus