USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Депутати Луцької міської ради знайшли історичний склад

18 Липня 2013 18:14
Нова назва провулку Макарова, яку змінили рішенням Луцької міської ради від 30 травня 2013 року на провулок Складський, викликала невдоволення мешканців та власників юридичних фірм, які тут зареєстровані.

Так, у Луцькому міськрайонному суді очікує розгляду позов проти дій Луцької міської ради, який подали власники фірм, які розміщені на провулку Макарова.

Нагадаємо, рішення про перейменування прийняли з метою впорядкування існуючих назв вулиць міста Луцька, враховуючи звернення та пропозиції заступника міського голови Лариси Соколовської та згідно з чинним законодавством України.

Владці зауважують, що в обласному центрі є вулиця Макарова та провулок Макарова, цей факт часто викликав непорозуміння і, аби уникнути плутанини, вирішили перейменувати саме провулок Макарова.

У житлово-комунальному підприємстві №11, що обслуговує цей провулок, мали б організувати прийом громадян з питань надання консультативної та практичної допомоги, пов’язаної з перейменуванням.

Власники, фірми яких зареєстровані на провулку Макарова, невдоволені таким рішенням депутатів.

Тож, дві фірми майже одночасно подали позови до Міськрайонного суду аби опротестувати це рішення міської ради.

Нещодавно Луцький міськрайонний суд відкрив провадження у адміністративній справі за позовом ТзОВ "Торговий дім"Аванта" та ПАТ "Луцький заводкомунального устаткування" до Луцької міської ради про визнання нечинним рішення від 30.05.2013 No.41/82 "Про перейменування провулку Макарова".

Юрисконсульт ТзОВ «Торговий дім «Аванта» Сергій Пасенко прокоментував ситуацію «Волинським новинам»: «По-перше, на всіх фізичних осіб покладається обов’язок переоформити усі документи права власності. Це не лише кошти, а й бюрократична тяганина. Юридичним особам, а їх - досить багато тут зареєстровано, роботи на декілька місяців. Усі документи треба переробляти: установчі документи, договори, кожен варто завіряти у нотаріуса, а це - ще копійка.

По-друге. Перейменування допускається з попереднім узгодженням з мешканцями вулиці. З нами ніхто не говорив. Без повідомлення було перейменовано згідно з рішенням міської ради. А це є порушенням статті 9 статуту територіальної громади Луцька.

По третє. Ця ж стаття передбачає перейменування вулиць за умови відновлення історичної назви.

Був провулок Макарова, став – складський. Я не розумію, можливо, тут був якийсь історичний склад. Чи якийсь видатний лучанин мав прізвище «Складський»? Нонсенс».

Розгляд справи за адміністративним позовом фірм, що зареєстровані на провулку Макарова-Складському, відбудеться 02.08.2013 о 11.00 годині у приміщенні Луцького міськрайонного суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанин Показати IP 19 Липня 2013 00:48
Як кажуть нема вовковi чим ср...,бодай ликом.Вчипились до перейменування вулиць,нiби вiд цього краще людям жити стане.Була вулиця Бабушкiна,перейменували на Шпитальну,не знаю чим Бабушкiн не догодив,але бiля шпиталю (це тублiкарня)ще в травнi 2012року назмiтали бiльше 20 куп смiття i нiкому дiла до нього.Зливовий колодязь без люка,поки бiда не трапиться нiкому не треба.Дорога 30 рокiв без ремонту,тротуари позаростали.Краще б двiрника з ЖЕКу направили б,нiж назви вулиць мiняти.
Місцевий до лучанин Показати IP 20 Липня 2013 15:07
Повністю згідний з Лучанином.Живу більше 50 років на цій вулиці з твердим покриттям і ні разу не бачив двірника.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus