USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Депутати Луцькради посварилися через «рюмочну»

25 Лютого 2010 14:06
Запекла дискусія в Луцькраді виникла через продовження оренди земельної ділянки під літнє кафе у Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі України.
«Я вас не хочу образити, Богдане Павловичу, але це парк культури і відпочинку чи парк безкультур’я імені Богдана Павловича?», - поцікавилася  депутат Світлана Мамосюк.
Міський голова Богдан Шиба нагадав, що із 1 січня запроваджена заборона на продаж алкогольних напоїв у парку. Тому підприємцю варто продовжити термін оренди. Мовляв, алкоголем торгувати не будуть.
Депутат Святослав Зелінський нагадав про «вакханалію», котра існує на центральній алеї парку. Депутати зауважили, що дитяче кафе, встановлене місцевим молокозаводом, встановлене незаконно.
«Це ряд холодників, а далі – будка типу сарая», - сказав Дмитро Москвич, говорячи про центральну алею. Головний луцький архітектор Георгій Шевчук зауважив, що за два тижні у міськраді розроблять схему парку.
Луцький міський голова Богдан Шиба зауважив, що дозволи на оренду і продовження оренди передовсім потрібно давати тим, хто хоче розміщувати дитячі майданчики, а не кафе. Депутат Андрій Козюра назвав вхід в парк «лицем парку» і нагадав депутатам прецедент про можливе створення «рюмочної» в парку для фінансування спорудження нової сцени.
«Маємо підходити до цього питання виважено. Давайте почекаємо два тижні, а тоді дамо дозвіл, щоб знати, де хто має продавати соки-води. Щоб не було, що замість морозива, сто грамів наливали», - сказав Козюра.
Депутат Світлана Мамосюк зауважила, що «на одному морозиві вони не виживуть». Ніяких закладів торгівлі у парку не потрібні, адже туди ходять мами із дітками.
Обранець Дмитро Москвич нагадав Мамосюк, що в радянські часи у парку була «Черемшина» - культурний заклад, де відпочивали лучани. Луцький міський голова Богдан Шиба зауважив, що потрібно підтримати це питання.
У підсумку, щоб продовжити термін оренди, депутатам не вистачило буквально одного голосу. До обговорення цього рішення і голосування депутати вирішили повернутися після перерви на обід.
«ВН» дізналися, що голосування після перерви для луцьких депутатів було гіршим, ніж попереднє. «За» проголосувало лише 11 депутатів. У підсумку питання відправили на доопрацювання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
осшр Показати IP 25 Лютого 2010 13:52
гандони - зробіть парк парком,де можна ходити і відпочивати, а не претворюйте його в бухаловку імені Шиби-Савчкуа
Зорро Показати IP 25 Лютого 2010 14:36
да, обставте весь парк бухаловками-ригаловками, і кричіть далі що в нас європейське місто...
Прокурор Показати IP 25 Лютого 2010 14:54
Основний гадюшник якраз в Москвича. Це бидло в додаток там склад зробило з порожніх пляшок, ящиків та різного хламу. Ще й собак попривязувало, які дітей лякають. А про позорний "есмінець" ім. Москвича знають далеко за межами Луцька
Businka Показати IP 26 Лютого 2010 09:07
Особисто я, за те, щоб у парку не було так званих "бухаловок-ригаловок".АЛЕ,питання в тому,якщо не буде цивілізованого кафе, де буде прдаватись сертифікований алкоголь,то "бухаловки-ригаловки" будуть но кожній лавочці, на кожному дитячому майданчику,під кожним кущем. Треба зробити нормальне кафе з різними зонами (для сімей з дітьми, для молоді, для людей похилого віку) з нормальними туалетами. А ще оприділити в парку зони відпочинку з мангалами, бесідками іт.д.,УРНАМИ для сміття і пляшок. На входах у парк розвісити правила поведінки (де можна вживати алкоголь,який принесли з собою)Та жорстоко штрафувати тих, хто ці правила не дотримується (Я б особисто,порушників залучала б на громадські роботи, там де вони "гадять"). Але все це мрії...
goodok Показати IP 26 Лютого 2010 09:21
Добре що не всі ще депутати "клали" на парк. Це показово, коли якісь питання викликають дискусії в самій раді. НІ дерибану парку!
за кавою Показати IP 26 Лютого 2010 09:26
Згоден з Прокурором, хто б казав, "Аврора" і "шалаш Рогань" Москвича напевно шедеври благоустрою..!? Необхідно визначиити перелік місць для торгівлі у парку, а рішенням сесії передати цю цемлю КП, яке буде здавати підприємцям місця в суборенду і дивитись за дотриманням вимог.
VSC Показати IP 26 Лютого 2010 12:02
...що в радянські часи у парку була «Черемшина» - культурний заклад... Что-то не припоминаю, чтобы «Черемшина» была культурным заведением. На розлив там было пиво, а все остальное приносили с собой. И про культуру никто особо не думал. Так что не надо ля-ля.
злата Показати IP 26 Березня 2010 21:41
Який гарний мер - такі і проекти рішень,які його змушують виносити силовики.Турійський фермобуд він і залишається турійським фермобудом.Архітектор,блін...для відстою і гноївки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus