USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Дітей війни» позбавили безплатного проїзду у луцьких маршрутках

29 Серпня 2013 12:52
«Дітей війни» у луцьких маршрутка не возять безплатно, мотивуючи це відповідним рішенням міськвиконкому. Про це Волинським Новинам розповіла голова Луцької міської громадської організації «Захист дітей війни» Наталія Литвинець.
Луцький міськвиконком під час чергового засідання, 24 липня цього року, розглянув звернення міської ГО «Захист дітей війни» щодо виконання Закону України «Про соціальний захист дітей війни» у частині пільгового перевезення міськими пасажирськими автобусами. Депутатська комісія міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту рекомендувала міськвиконкому вирішити питання позитивно у відповідності до Закону, мотивуючи це тим, що в інших обласних центрах України виконуються встановлені законодавством відповідні пільги.
Проте, під час обговорення звернення, думки членів виконкому розділилися: ті, хто заперечував безплатне перевезення у маршрутках «дітей війни» посилалися на відсутність адресного державного фінансування для виконання Закону. Однак, міськвиконком своїм рішенням встановив пільгове перевезення окремим особам, що не передбачено законодавством, йдеться у повідомленні.
А для прийняття позитивного рішення на користь «дітей війни» щодо їх безплатного перевезення у маршрутках, під час голосування виконкому не вистачило 2 голосів. Крім того, ще 4 члени виконкому не прийшли на відповідне засідання.
Ось тому «дітей війни» у Луцьких маршрутках не возять безплатно, мотивуючи це відповідним рішенням міськвиконкому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Я Показати IP 29 Серпня 2013 13:06
Дебільна країна - для виконання Закону необхідно рішення міськвиконкому. Чому не потребують рішення міськвиконкому для надання пільг депутатам?
Володимир Іщук, пенсіонер Показати IP 29 Серпня 2013 13:09
правильно, сумнівна заслуга громадян, вже чорнобильців більше ніж жителів держави, є такий микола мялковський, працював у міськвиконкомі, то в маршрутках представлявся як "міністерство транспорту" або посвідчення "ліквідатора" показував, хоча відношення немав ні туди ні туди! чинуша і алкаш, але зробив собі "ксиви" і козирний ходить. позор владі!
лучани Показати IP 29 Серпня 2013 13:22
Внуки війни також хочуть пільги. Приватний перевізник НЕЗОБОВЯЗАНИЙ виконувати обіцянки держави.
до "лучан" до лучани Показати IP 29 Серпня 2013 13:45
Такі кончєні кондоми, як ви, повинні зрозуміти раз і назавжди: ВСІ ПОВИННІ ДОТРИМУВАТИСЬ ЗАКОНІВ ДЕРЖАВИ.
Юрко Залупельний до до "лучан" Показати IP 29 Серпня 2013 14:10
Какая страна, такие и "законы"... Ну, и соответственно, такое же к ним и отношение.
лучани Показати IP 29 Серпня 2013 14:12
Держава не може приватника надавати БЕЗКОШТОВНІ послуги. Кому країна не подобається,нехай валинь на всі чотири сторони.
до-до Показати IP 29 Серпня 2013 14:12
Держава повинна дбати про своїх дітей,так як Наш президент дбає про своїх,тоді буде все ОК. ПРО ЯКІ ЗАКОНИ В ЦІЙ ДЕРЖАВІ ВИ ГОВОРИТЕ???
*** Показати IP 29 Серпня 2013 14:13
Знову безглузда назва статті!! Діти війни ніколи не мали права безплатного проїзду в маршрутках Луцька, тому "позбавили" - це дуже голосно сказано. Знову "депутат" вирішив пропіаритись на проблемах звичайних людей.Рішення про безплатний проїзд в маршрутках приймає міська рада (в тому числі депутати) чому ж він кожного року саме тоді, коли приймають рішення не піднімає це питання...В нас все робиться для того щоб ще більше породити ворожнечу і озлобленість.
Ирен Показати IP 29 Серпня 2013 14:23
Правильно зробили,які "діти війни", що за дибілізм.Дійсно, хай ще внуки і правнуки їдять.Вони одержують доплату до пенсії,от хай і їздять за неї.Мають пільги на комунальні послуги і ще їм мало. А ветерани праці, які пропрацювали на цю дурна державу по 40 років не мають ніяких доплат, ні пільг на комунальні послуги- це правильно.А чорнобильці, чого вони мають їздити безплатно. У них пенсія в три рази більша, як у людини, яка пропрацювюала 40 років- це також не правильно.Під цими посвідченнями 70% фальших чорнобильців.Ну їздять пенсіонери, які досягли 60-річого віку, а чяого їздять всі, які покупляли групи і вони безоплатно, міська рада своїм видає посвідчення на ліво і направо.Їду на роботу сидять два кінта по років 10 і виймають посвідчення, як паспорти ми безоплатно. Питаю їх, а що це у вас за посвідчення, а вони відповідають: " У мами в міській раді знайомі, то нам зробили". Ось так ми живемо,групи купляємо, пенсія мізерна,бо всвіх порівняли, хто 40 років працював, а хто 5 одинакова.Такого дибілізму нема ні в одній держав, хіба,що в Гондурасі.Хто наведе лад?
*** до Ирен Показати IP 29 Серпня 2013 14:29
Ірен, я з Вами згодна, але Ви трошки перебільшуєте. "посвідчення, як паспорти" - це посвідчення дітей з багатодітних сімей і ці діти дійсно в тролейбусах мають право їздити безплатно
3333 Показати IP 29 Серпня 2013 14:39
ну ще не вистачало в маршрутках "дітей війни"!!! давайте ще дітей дітей війни присобачимо під категорію??? ІНВАЛІДИ ВІЙНИ - це категорія людей яка ЗАСЛУЖИЛА!!! їздити безоплатно. а всі інші ГЕТЬ з безплатної кормушки , що називається держава!!!
Ирен Показати IP 29 Серпня 2013 14:39
А скажіть, будь ласка, яка нормальна людина наклепає кучу дітей. Їй держава платиь гроші на них,вонти мають пільги.А ми нормальні люди, які не клепаємо злидню на світ, а одне двоє, маємо на них працювати. А ці мама мало того, що не працює ніде, а тільки ноги розставляє, не платиьть ні рубля податків на своїж пільги, Вона ще й наіхається з нас, що не уде робити, а їй буде все бозоплатно. Це неправильно.Виростає злидня, якій вона не зможе дати нічого, ні освіти ні належного життя. Їй ше й подавай житло безоплатно.Невже це хитра робота наклепати дітей.Мало того, що в неї ні освіти ні ума, ні фантазії,які ці діти виростуть?Кому потрібні пияки і наркомани,що така мати і батько може дати і навчити дітям.Вони ене працюють і не будуть працюва- краще получати гроші і пити безпровісно, а ці діти голодні і голі при всіх пільгах.Це правильно я рахую ні.
Кільчицька Женя до Ирен Показати IP 29 Серпня 2013 15:41
все логічно, згідна. в багатодітних сім*ях хай матір чухає потилицю (якщо знає де вона, бо думає тільки одним місцем), а не батько, їх багато в такої "розумної" матері буває. одні працюють в поті чола, а інші бідні-нещасні, треба їм все давати, допомагати... от сиротиночці допомогти чимось це інша справа, а тут...
Окс до Ирен Показати IP 29 Серпня 2013 22:46
В кого що болить, той про те і гомонить. Напевно Ирена ви перша щодо розтавляння ніг, бо це у вас болить. А діти - це дарунок від Бога
лучани Показати IP 29 Серпня 2013 14:48
Які у нас всі добрі. Люблять за чужий рахунок пільги роздавати. З своєї кишені оплачуйте дармоїдам проїзд.
осіпову-ГАНЬБА!!! Показати IP 29 Серпня 2013 16:11
Є такий депутат в міській раді- Осіпов.Це його рук справа,всувається,куди йому не потрібно,вже один такий "модний" був Козюра,що обіцяв проїзд в маршрутних таксі по 1,50.І що з того вийшло???Облом???
Маня Показати IP 29 Серпня 2013 16:31
Повністю підтримую попередні коменти. Хай спочатку ці матусі- попрацюють, сплатять податки, а то в 15 років тільки ноги розставляють- це легше ніж працювати. Плодяться, як коти, а ти на них роби і плати подаки. А сироті, яка осталась без батьків, нема кому допомогти.Їм цимх горе-матіерів штрахувати треба, а не гордитися, як в Китаї. Там уже доплодилися, що штрафують у кого більше 3 дітей.Все дайте їм безоплатно і житло і пільги на проїзд і допомогу виплачуйте по 1000 і більше, а ми працюємо все життя і ніхто нічого нам не дав. Як добре жити за чийсь рахунок.Не країна, а поле чудес.
Окс Показати IP 29 Серпня 2013 23:23
Не треба всіх багатодітних матусь рівняти під одну планку. Я виховую чотирьох дітей. Першу дитину народила в 23 роки. Маю дві вищих освіти, одна з яких американська. Але ніякої допомоги від держави не отримую, пільгами не користуюсь. Ходжу на роботу і отримую 2300 грн. А ще у вільний час виконую на замовлення контрольні, дипломні, кандидатські. Приходиш з роботи і з дітьми біжиш на город. На вихідні їздимо по гриби та ягоди. В школі також завжди здаю гроші. Все залежить від виховання. А ось мій вітчим - "дитина війни". Насправді роджений в 1944 році, хоча підробив документи, що роджений в 1942. Трошки поміняв прізвище і став кацапом (з Артюх на Артюхов). Зараз йому 71 рік, працює вчителем фізкультури. В школі з кожним роком йому скорочують ставку (ніяк не можуть від нього скараскатись), а він ходить в міськвно і говорить, що він "дитина війни" і його не мають права звільнити. Ось така українська політика.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus