USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Діти сидять у луцьких фонтанах. ФОТО

23 Липня 2010 16:54
У 30-градусну спеку діти Луцька йдуть плескатися у міських фонтанах, хоча санлікарі попереджають – це загрожує зараженням смертельними інфекціями.

Як розповів директор ДКП «Луцькводоканал» Іван Корчук, зараз у Луцьку фонтани з метою економії працюють лише у вихідні та святкові дні. Зазвичай, за воду, енергію і обслуговування п’яти фонтанів міському бюджету доводиться викладати в місяць близько 20 тисяч гривень.

За словами Корчука вода у конструкціях ніяк не очищується, а лише поновлюється. Тобто, кожен тиждень спускається в каналізацію і заливається нова - з центрального водогону міста. Корчук каже, що це та ж сама вода, яка поступає до лучан у їх квартири через крани.

Корчук запевняє, що усі п’ять фонтанів Луцька, ретельно вичищали перед початком літнього сезону. Нині планова очистка відбувається два рази в місяць.

Не зважаючи на це, головний санітарний лікар Іван Ульчак Луцька СЕС попереджає: купатися в фонтанах категорично заборонено. Проби води лікарі тут брали б тільки тоді, коли фонтани мали статус "рекреаційної зони" і були офіційно зоною, призначеною для плавання.

Втім навіть без експертизи, лікар припускає, що у фонтанах легко заразитися сальмонельозом, кишковими хворобами, дизентерією і іншими інфекціями. Тому, Ульчак каже, що правоохоронці повинні зганяти фонтанних купальників.





...Юні любителі води 23 липня бовталися у фонтані біля кінотеатру «Промінь». Діти ходили по дну фонтана, яке було усипане окурками, кришками від пивних пляшок, а на бетонній поверхні конструкції був грибок та нарости рослин.

Хлопці, аби не поранитися, ходили у гумових капцях. У фонтані вони шукали копійки, які за традицією кидають туди перехожі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Олена Показати IP 23 Липня 2010 17:30
Тільки глянула на цю фото - і хочеться піти помитися.... брррр, куди батьки дивляться
Амінка Показати IP 23 Липня 2010 17:51
так,якщо батьки хочуть уникнути проблем зі здоров'ям своєї малечі, то мають пильно слідкувати за тими непосидами...зрозуміло,що не завжди вдасться все простежити, проте поставити на "путь істєнний" - їхній обов'язок!!!!!!!!
зімбабве Показати IP 23 Липня 2010 18:02
правдивіше висвітлити дану проблему не вдасться, остання фотка_справжня бомба...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus