USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Діти з Волновахи відсвяткували Великдень у Луцьку

29 Квітня 2019 21:14
П’ятдесят школярів із Волноваського району Донецької області відвідали Луцьк, аби разом відсвяткувати Великдень. Діти знайомилися, відвідували визначні місця обласного центру Волині, розмальовували дерев’яні писанки.

Спеціаліст управління соцслужби для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради Любов Фрадинська розповідає, що місто залюбки підтримує традицію, коли діти із Донецька та області на великодніх канікулах живуть у луцьких сім’ях та проникаються традиціями волинян.

«Дуже рада, що уже вп’яте діти відвідують Волинь і ми маємо змогу поділитися своєю культурою, традиціями. У це велике християнське свято, коли потрібно дарувати любов, наші сім’ї залюбки стають тимчасовими родинами для дітей із Волновахи та району», – наголосила Любов Фрадинська.
Олексій Головань у Луцьку вперше і, не приховуючи емоцій, залюбки ділиться враженнями про місто.

«Я приїхав із села Діанівка Волноваського району, у Луцьку раніше ніколи не був, але це місто мені дуже сподобалося своєю красою, старими будівлями, колоритом. У ньому так вдало поєдналися історія та сучасність.

Я жив у невеличкій сім’ї із двома дітьми. Сім’я дуже відкрита, проста та щира. Приємні люди. Мені подарували багато дарунків», – розповів школяр.
Марія Хаджинова уже бувала в Луцьку, проте каже, що щоразу відкриває його по-новому.

«Я була в Луцькому замку, дуже захоплена, закохана в нього. Місто колоритне, маленьке, затишне, приємне. Я побачила, що тут ніхто нікуди не спішить й усюди встигає. Я жила в сім’ї полісменів, була у відділку, мені подарували ведмедя від поліції області», – радіє дівчина.
Привезла школярів директорка однієї зі шкіл Волноваського району Лариса Гринь. Вона каже, що в Луцьк приїхали 50 дітей, які є переможцями конкурсу малюнків, фотографій, відеороликів.

«Усі ми живемо на передовій, на лінії зіткнення, тому чуємо постріли, спілкуємося з волинянами, які там служать. Минулого року, коли я теж привозила дітей, мене вразило місто, культура, традиції, таких людей ще не зустрічала. Ще 200 дітей поїхали у Ковель, Хмельницький, Тернопіль, Івано-Франківськ», – говорить Лариса Гринь.
До слова, сьогодні діти повертаються додому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
51 незнаменита Показати IP 29 Квітня 2019 21:48
Пройшло не так багато выд 22 травня 2014 року і вже якось так.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus