USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

До Луцька привезуть мощі князя Луцького, зарахованого до лику святих

22 Жовтня 2013 15:46
Часточку мощів Преподобного Миколи Святоші, князя Луцького (Чернігівського), Печерського Чудотворця цієї неділі привезуть до Луцька.

Як розповів Волинським Новинам єпископ Волинський і Галицький Апостольської Православної Церкви владика Олег Ведмеденко, у неділю, 27 жовтня часточку мощів цього святого привезуть до луцького храму. Святі мощі зберігаються у Ближніх печерах Києво-Печерської Лаври.

Так, у день пам’яті Преподобного Миколи Святоші у громаді «Христового Воскресіння» Апостольської Православної Церкви Луцька (настоятель- єпископ Олег Ведмеденко) перебуватиме часточка мощів цього святого.

Вшанування – під час божественної літургії. Початок - 9:00 в громаді «Христового Воскресіння» Апостольської Православної Церкви Луцька, що на вулиці Зв'язківців, 1.

По закінченню богослужіння - молебень Преподобному Миколі Святоші перед його чудотворними мощами.

Вхід вільний для всіх.
Преподобний отче Миколо, моли Бога за нас…

Довідка. Микола Святоша походив із родини чернігівських князів. Світське ім’я мав Святослав. Недовго, лише в 1097 році княжив у Луцьку, потім жив у Чернігові з батьком, а тому відомий ще як чернігівський князь, хоча фактично там ніколи не княжив.
У 1107 році залишив родину й, прибувши до Києво-Печерського монастиря, прийняв чернецтво з ім’ям Микола.
Увесь свій маєток і те, що одержував від братів, давав на будову храмів, обдаровував бідних, жертвував на закупівлю книжок для церков. Маючи власну бібліотеку, сам багато читав. Ця книгозбірня поклала початок великій бібліотеці Печерського монастиря.

Він перебував у Києво-Печерському монастирі 36 років і вже за життя мав славу великого подвижника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus