USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

«Добрі руки» і без оренди уже працюють на ротонді. ФОТО

23 Травня 2012 13:58
На ротонді, яка розташована в Центральному парку культури і відпочинку в Луцьку, киплять роботи. Своєрідну «реконструкцію» проводять молодіжні активісти, однак, на яких підставах – невідомо. Як з'ясувалося, громадська організація має намір узяти ротонду в оренду.

Громадський діяч, представник «Молодіжної платформи» Захар Ткачук 22 травня розмістив у мережі «Фейсбук» світлину з дописом «Як добрі платформівці нищили Ротонду…»

Звісно, інформація про долю ротонди зацікавила. Адже споруда – об’єкт міської комунальної власності, тобто належить громаді Луцька.

У телефонній розмові із «ВН» начальник відділу комунального майна Луцької міськради Тарас Яковлев зазначив, що ротонду ще нікому не передавали ані в оренду, ані в іншу форму користування.

«На сьогодні договору оренди ще не підписано, але ведуться роботи по підписанню цього договору. Ми зараз відновлюємо документацію з приводу самої споруди, ну, технічну документацію з приводу самої споруди, приміщення ротонди і на кінець місяця повинні вийти на договір оренди. Форма буде – оренда приміщення», - заявив він

За словами чиновника, форми власності на ротонду не змінять, а приміщення віддадуть в оренду Волинській обласній громадській організації «Альянс правового контролю».

«Вони виявили бажання це приміщення в оренду взяти. Планують його використовувати для здійснення молодіжних акцій, також – організації літнього кіномайданчика, кіноконцертного майданчика, та продажу продукції непідакцизних груп – можливо, там якийсь сік, водичка і так далі», - зазначив Тарас Яковлев.

З його слів, головою цієї організації є Захар Ткачук. Окрім того, на цей час триває процес визначення вартості оренди ротонди. «На цей момент ще цифри немає, але можу сказати, що це буде більше 3-х тисяч гривень», - переконує Яковлев.

Візит журналіста «ВН» до ротонди засвідчив – роботи там порівняно нещодавно справді кипіли. Щоправда, на цей час на об’єкті метушилися лише два парубки. Вони запевнили, що мають дозвіл на виконання робіт на ротонді, але показати які-небудь підтверджуючі документи відмовилися.





У телефонній розмові із «ВН» Захар Ткачук (голова об’єднання, яке може взяти ротонду в оренду) зазначив, що тут планують створити молодіжний культурно-розважальний центр.

«А саме роботи здійснюються демонтажні через стан неможливий ротонди, і вони йдуть з дозволу пана Трикуша Анатолія, який є директором комунального підприємства «Парки та сквери». То поки що це – його ініціатива. Ми, як молодь, виступаєм як волонтери, здійснюєм демонтаж тих частин ротонди, які неможливо використовувати, тому що там більшість дерева - уже просто гниле. Ми його хочем вивезти. І, якщо нам вдасться, ми спробуєм створити там молодіжний центр. Поки що ми працюєм як волонтери для комунального підприємства «Парки та сквери», - переконує Захар Ткачук.




Водночас він переконує, що молодіжний центр – поки що лише в проекті. «Він буде, швидше всього, розважальний молодіжний центр на сезон літо, можливо, трошки – осінь. Це будуть явно там нічні кіноперегляди, можливо, якогось формату концерти, молодіжні фестивалі», - додав Ткачук.

Захар Ткачук переконує, що про ймовірну вартість оренди комплексу у 3 тисячі гривень щомісяця – чує уперше.

«Насправді, ми подали заявку на оренду, але оцінки ще нам не було проведено самої ротонди. Якщо буде така велика сума оренди, то ми навряд чи зможемо працювати там. Ми будемо звертатися до міської влади, аби нам зменшили орендну ставку, тому що навіть якщо це буде оренда в тисячу гривень, громадське об’єднання своїми власними внесками – ми не потягнем. Якщо така оренда справді буде виставлена міською радою – тоді ми зробимо добру справу, приберем те, що уже знищене, і будемо допомагати міській владі у вже відновленні ротонди», - заявив він.

Директор КП «Парки та сквери міста Луцька» Анатолій Трикуш у телефонній розмові із «ВН» виявився небагатослівним. Пояснив, що перебуває за кермом і найближчі півтори години не зможе розмовляти.
Однак у відповідь на запитання про роботи на ротонді запевнив, що їх молодіжні активісти виконують на благодійній основі, нібито допомагаючи комунальному підприємству. «Це - підготовка до реконструкції, скажем так», - зазначив він.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Сергій Показати IP 23 Травня 2012 15:01
Переламають що незламане, попіаряться і пропадуть
D Показати IP 23 Травня 2012 16:58
Ламать, нє строіть!
Пилип Показати IP 24 Травня 2012 01:43
Ротонда печалька. Ремонтувати треба в будь-якомцу випадку.
Оnlain Показати IP 24 Травня 2012 09:30
коли людина починає робити щось добре, зазвичай всяка погань її багнюкою обкидає...
))) Показати IP 25 Травня 2012 12:55
Вони зараз усе розберуть, то й оренда дешевша буде))бо що ж лишиться орендувати хіба дах та огорожу?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus