USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Заступник Шиби – проти дитячих майданчиків?

19 Жовтня 2010 11:18
Встановлення дитячих майданчиків на прибудинкових територіях в межах Луцька, чим напередодні виборів активно займаються різні кандидати, в луцькій мерії вважають самовільною забудовою.
Про це йшлося 19 жовтня під час оперативної наради в мерії.
На думку секретаря Луцькради Анатолія Бірюкова, дитячі майданчики встановлюються без погодження та відповідної документації, а також без прийняття в експлуатацію житлово-комунальними підприємствами.
«ЖКП відповідають за все, що знаходиться на прибудинковій території. І якщо на цих майданчиках, не дай Бог, чи болт, чи якийсь цвях… І дитина отримає травму, а може, ще й гірше, то буде нести усю відповідальність ЖКП. Тому що воно не вжило заходів, щоби ліквідувати якесь обладнання, яке встановлене незаконним чином, або щоб воно нормально функціонувало», – висловився чиновник.
Натомість заступник міського голови Лариса Соколовська, відповідаючи на спітч свого співробітника, не погодилась, що ЖКП повинні відповідати за "передвиборчі майданчики" кандидатів у депутати.
«Чому це раптом ЖКП повинні відповідати за ці майданчики?.. Це самовільна забудова. Ми її не узаконювали… Вибори виборами, а у нас – робота», – зазначила вона.
Підтримав свою заступницю і мер Богдан Шиба, який повідомив, що більшість із цих дитмайданчиків не мають відповідного сертифіката.

Небезпекою для лучан Бірюков назвав і несанкціоноване встановлення «кандидатських» ліхтарів та прожекторів у житлових будинках та офісах.
«Це підключається до електромережі на площадках. Це небезпечно, тому що може бути і замикання. Тому просив би ЖКП подивитись, наскільки вони відповідають умовам», – висловився секретар міськради.
Обурює Бірюкова й те, що кандидати, імен яких він називати «не має права», вказують, хто встановив той чи інших ліхтар.
«Коли дають рис або гречку, то людина його використала і назад уже не забереш. Тільки в іншому вигляді можна забрати. А коли фанарь той висить, то депутат що, буде його знімати? Я не розумію», – промовив Бірюков.
Своєю чергою Шиба відповів, що промови Бірюкова можна вважати агітацією.
«Цей час прошу зарахувати в передвиборну агітацію кандидата в депутати Бірюкова і вимагати оплати з виборчого фонду», – сказав мер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
шибі Показати IP 19 Жовтня 2010 11:24
це просто капєц.Самі пивних ларьків на прибудинковій території "наузаконювали"і не питали громаду чи хочете ви бачити"пісяючих мальчиків" серед двору і у підїздах - а тут такий кримінал- дитяча площадка .... маразм крепчає.Проспіться чи шо .
Лучанин Показати IP 19 Жовтня 2010 11:31
Агонія...
Яків Показати IP 19 Жовтня 2010 13:06
Шиба піниться, бо самому шкода бабло на майданчик дати!
вибори Показати IP 19 Жовтня 2010 13:29
Бірюков-почепи ліхтарі встанови майднчики -зрештою зроби щось для людей,а то"і сам не гам і іншому не дам "- тоді може і станеш народним обранцем.А так вибач є ті хто працюють і не паплюж їх.
хоч якась користь Показати IP 19 Жовтня 2010 13:37
вибори пройдуть а дітки будуть гойдатися.
Manhattan Показати IP 19 Жовтня 2010 14:09
Бірюков - старий маразматик, який все життя просидів в теплому кріслі, а для людей ні хрена не зробив. Тільки паякати вміє, скупердяй!
Крапка Показати IP 19 Жовтня 2010 22:53
Мда. Лучани та просніться ви. Щиба правильно все говорить він діє згідно закону. Ви дієте згідно своєї думки щоб були майданчики. Претинденти на місце МЕРА "Купують" ВАС тими майданчиками. Якщо чесно так мені вони зараз не надто потрібні, краще будували та ставили б їх весною, коли все зеленіє, пісочок підсихає зявляється перша травичка І стоятимуть гарні нові майданчики. А та ці ОБРАНЦІ НАРОДУ набудують їх, за зиму фарба пролиняє, гвозді проржавіють і ви уявляєте яка краса стоятиме ВЕСНОю???? А хто реально їх буде доглядати??? Тільки чесно????
лучанка Показати IP 21 Жовтня 2010 10:18
Проблема ще серйозніша - ті майданчики встановлені без жодних сертифікатів та ліцензій, невідомо звідки їх взяли та хто встановлював, тому гойдалки можуть бути просто небезпечні для дітей. Хто тоді відповідатиме
Mirna Показати IP 21 Жовтня 2010 22:25
блін, люди, ви що? а ті майданчики, які втсновлені давно, вони в якому стані? так, вони під опікою жеків, сертифіковані і так далі? але на більшості з них стирчать якісь зялізяки. то значить на таких старих майданчиках дитина не може покажічитись? а на те що травмуватись на новому майданчику вірогідність більша??? логічно...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus