USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Фільм луцького режисера підкорив Полтаву. ВІДЕО

19 Жовтня 2013 09:00
Фільм «З глибини сивих віків», знятий луцьким режисером Борисом Ревенком, відзначили під час екологічного фестивалю кіно «Полтава-Док».

Про це керівник аматорської кіностудії «Волинь» Борис Ревенко розповів 18 жовтня.

З його слів, на фестивалі режисерів-аматорів «Полтава-Док» його нагородили дипломом за великий внесок у розвиток духовності та відданість справі. Окрім того, Ревенко зазначив, що це вже друга нагорода, яку здобув фільм. Так, під час минулорічного Міжнародного фестивалю непрофесійного фільму «Кінокімерія» відеоробота отримала золоту медаль, - інформує ВолиньPost.

Як розповів Борис Ревенко, фільм «З глибини сивих віків» про Зимненський монастир – не новий. Режисер відзняв матеріал ще у 2002 році, коли святиня відзначала своє тисячоліття. Утім, монтажем фільму зайнялися лише торік і допоміг з цим Павло Лісівненко.

Окрім того, зі слів Ревенка, цей фільм «цікаво знімали». Так, у 2002 році, напередодні святкування тисячоліття монастиря, в Зимному відбувся пленер дитячих художніх шкіл, на який приїхав і автор «З глибини сивих віків». Відзнявши декілька кадрів, Борис Ревенко «загорівся» бажанням зробити фільм про святиню. Тож, цією ідеєю поділився із настоятелькою монастиря ігуменією Стефанією і попрохав дозволу реалізувати задумане, на що отримав згоду.

Дозволу питав і в матушки Миколаї із Зимного. До того ж, «замовив» у неї погоду для зйомок у фільмі. Мовляв, він розповів їй, що зніматиме протягом трьох днів і хотів би, щоб у перший день був гарний схід сонця, у другий – туман, а в останній день – дощ. Матушка Миколая ж пообіцяла, що саме так і буде.

І, як не дивно, зі слів Бориса Ревенка, саме так і сталося. Нагородою ж за відзняті кадри стала золота медаль на «Кінокімерії» та відзнака фестивалю «Полтава-Док».

Зі слів директора полтавського кінофестивалю Олександра Калашника, окрім Бориса Ревенка участь у конкурсі взяли й інші волиняни. Серед них – режисери-аматори Руслана Мельник та Андрій Повзун.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus