USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Генпрокуратура - про передачу дитсадка своєму відомству на Волині

12 Листопада 2013 17:12
Заступник Генерального прокурора України Юрій Ударцов відповів інтернет-виданню «Проновік» на запит щодо колишнього дитячого садка №9, який Нововолинська міськрада 30 серпня подарувала прокуратурі.
ЧИТАТИ ЩЕ: ДИТСАДОК У НОВОВОЛИНСЬКУ ОФІЦІЙНО ПЕРЕДАЛИ ПРОКУРАТУРІ, - ЗМІ
«Проновік» надає повний текст відповіді заступника Генпрокурора:

Генеральною прокуратурою України розглянуто ваше звернення від 13.10.2013 щодо передачі будівлі й земельної ділянки закритої дитячої дошкільної установи №9 у м.Нововолинськ Волинської області.
Будинок зазначеної установи за адресою: Волинська область, Нововолинськ, вул.Маяковського, 19 був прийнятий в експлуатацію в березні 1958 року.
З 1998 року будівля за своїм призначенням не використовувалась. Меблі, устаткування, санітарна техніка, комунікації, що повинні забезпечувати його функціонування, були у цьому приміщенні були відсутні. Приміщення не охоронялось. У зв’язку з чим його конструктивні елементи (двері, вікна тощо) розкрадались.
Внаслідок неукомплектованості дітьми дитячої дошкільної установи №9, з метою економії бюджетних коштів на утримання дитячих дошкільних установ у 2000 р. Нововолинською міською радою було прийняте рішення про закриття цієї установи. Будівля по вул.Маяковського, 19 передана органам прокуратури в оренду.
За час використання зазначеного приміщення органами прокуратури проведено його реконструкцію, ремонт та облаштування прибудинкової території.
Пунктом 5 статті 16 Закону України “Про дошкільну освіту” від 11 липня 2001 року передбачено, що вивільнені приміщення ліківідованих державних та комунальних дошкільних навчальних закладів використовуються виключно для роботи з дітьми.
Зазначена норма введена в дію після фактичної ліквідації дитячого закладу.
Ініціювання питання щодо передачі цього приміщення з комунальної у державну власність забезпечить його ефективне використання, збереження та належне утримання за рахунок коштів державного бюджету.
Заступник Генерального прокурора України, державний радник юстиції 1 класу Ю.Ударцов
1.11.13 №18-2411 вих.13.


Відповідь із ГПУ спонукає до нових запитань з боку «Проновіка».
«І найперше з них: хто має відповісти перед судом, законом і нововолинською громадою за те, що з 1998 року дитячий садок, іще ніким на той час не закритий і не зліквідований, брутально розкрадали серед білого дня у центрі міста?
Повиносили не лише меблі і килими, а й кухонне та пральне устаткування, двері, вікна, унітази, труби, умивальники… Щось та списали. А щось тупо дозволили розграбувати, бо “заощадили” на зарплатні для сторожа чи позавідомчої охорони.
Відділ освіти очолював тоді Олександр Моренко. Містом керував (уже як повноправний мер, а не в.о.) Віктор Сапожніков. І два роки поспіль під їхнім носом і з їхньої мовчазної згоди тривали злочинні дії – розкрадання комунального майна.
Друге запитання. Садок іще не закрили на папері (це сталось аж 29.12.2000 р., за рішенням Нововолинської міськради №20/18), а вже здали в оренду прокуратурі (за рішенням міськради №18/5 від 26.10.2000). Що казав із приводу такої оренди дошкільної установи закон, чиннний на той час?
Третє. Скільки отримало місто від прокуратури за оренду 2-поверхового приміщення і 30 соток землі упродовж 2000-2013 років? Аж 13 гривень (по гривні на рік)?! На якій підставі міськрада надала прокуратурі такі небачені пільги? Чи сплачувала прокуратура за земельну ділянку? А якщо ні, то ЧОМУ?», - мають намір запитати журналісти у заступника Генпрокурора.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus