USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Готель «Світязь», завод «Спектр» і дитяча залізниця може опинитися у воді

9 Лютого 2010 16:12
Луцькі чиновники визначили місця ймовірного підтоплення через раптове танення снігу вже наступного четверга.
У зоні підтоплення може опинитися Луцький зоопарк, Кінно-спортивна школа в Центральному парку, школа № 3, готель «Світязь», завод «Спектр» і дитяча залізниця. За словами директора департаменту ЖКГ Луцькради Івана Кубіцького, на Омельянівському масиві, що на вулиці Львівській, підтопленими можуть опинитися 7-8 будинків.
Чиновники зазначили, що кілька років тому вже існувала проблема підтоплення обласного госпіталю для інвалідів війни. Тоді у талих водах також опинилися навколишні гаражі, магазин та автодорога. Довелося розібрати сусідню дамбу, щоб уникнути підтоплення моргу. Адже він розміщується у підвальному приміщенні госпіталю.
«Такий варіант ми ще не розглядати», - зауважив Іван Кубіцький, говорячи про «ареал» цьогорічного паводку.
Працівники готелю «Світязь», який може залити водами, запевнили, що постійно готові до надзвичайних ситуацій. Адже поруч знаходиться Стир, який часто розливається. Нині в «Світязі» запаслися мішками із піском і зміцнили захисні бордюри перед входом до готелю.
Директор «Луцькводоканалу» Іван Корчук зауважив, що в район підтоплення потрапляють 25 артезіанських свердловин із 55, в котрих лучани набирають питну воду. Тому у лабораторії «Луцькводоканалу» здійснюватимуть посилений контроль за якістю води.
Іван Корчук додав, що така кількість свердловин щорічно опиняється в зоні паводку і на якість води це ще ні разу не вплинуло.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вікінг Показати IP 9 Лютого 2010 20:43
Вже давно стільки снігу не було. Може, не буде раптової відлиги?
Olichka Показати IP 9 Лютого 2010 21:38
Весна,як i зима для нашого мiста i наших можновладцiв,прийде несподiвано. I все буде, як завжди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus