USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Грошей на святкування 925-річчя Луцька немає

2 Червня 2010 11:48
На реалізацію програми «Луцьку-925», затверджену сесією міськради, кошти не передбачені.

Про це 2 червня на засіданні оргкомітету з відзначення 925-ї річниці Луцька розповів заступник луцького міського голови Анатолій Пархом’юк.

«У нас є програма «Луцьку 925», яку сесія затвердила, але фінансів на неї виділено не було. Тому грошові ресурси будемо використовувати в рамках тих програм, на які передбачені кошти. Крім того, потрібно буде провести роботу із залучення грошей з позабюджетних фондів», - зазначив чиновник.

Пархом’юк зазначив, що обмеженість у фінансах не означає, що День міста лучани не відсвяткують.

«Ми маємо цього року доволі напружений бюджет. Але це не означає, що заходи не повинні бути виконані. Можливо, не з таким розмахом. Втім, багато із поданих структурними підрозділами міськради пропозицій з відзначення 925-річчя Луцька не можуть бути реалізовані. Адже сьогодні чимало фінансових питань не вирішені», - розповів заступник мера.

Члени оргкомітету домовилися, що пленер художників організовуватимуть силами обласної Спілки художників. Так само фінансової підтримки від міста не отримає й ініційована товариством краєзнавців та обласним краєзнавчим музеєм науково-історична конференція.

Однак, незалежно від фінансування, в Луцьку відбудеться фестиваль дзвонарського мистецтва «Благовіст Волині», виставка-ярмарок майстрів художньої творчості, фотовиставка «Луцьк і лучани».

Буде проведений і сьомий міжнародний фестиваль «Поліське літо з фольклором»

«Цей фестиваль має бути. Це окраса нашого міста. Адже це буде не просто красиво, а й екзотично. Це все ж таки фольклор», - підсумував Пархом’юк.

Серед спортивних заходів буде проведено велопробіг за маршрутом Люблін-Брест-Холм-Луцьк. Відбудеться товариська зустріч футбольних команд Луцька та Варшави. Можливо, на ці змагання запросять команди й з інших міст-партнерів: Жешува, Торуня та Лодзя.

До Дня міста традиційно буде проведено й конкурс «Українська вишиванка». Анатолій Пархом’юк доручив директору департаменту культури Сергію Годлевському продумати цей захід.

«Слів в українській мові є багато, які можна писати. Але варто продумати моменти, які в молодіжному слензі називаються «фішки», - зазначив чиновник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Більше платити не буду! Показати IP 2 Червня 2010 15:21
"... потрібно буде провести роботу із залучення грошей з позабюджетних фондів», - зазначив чиновник" - значит знову полізуть в кішеню бізнесу, а Толян заробить пару рублів на літню відпустку. Буде й на нашій вулиці свято!
ЛітРедактор Показати IP 2 Червня 2010 21:21
І немає чого розводити "бенкет під час чуми"!!! Робити показуху усіляку з салютами, викидати гроші на вітер.Краще б тролебусникам заплатили, а то вже на тих маршрутках не наїздишся кожен день по 2 грн!! Коли в Криму в горах їздить тролейбус із Сімферополя в Алушту, Ялту за багато кілометрів, то в Луцьку по рівнині вже гріх його пускати
ЛітРедактор Показати IP 2 Червня 2010 21:23
... не пускати..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus