USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як бачать рятувальників волинські діти. ФОТО

27 Квітня 2013 16:37
Конкурс дитячих робіт «Рятувальники очима дітей» відбувся на Волині. У малюнках діти зображали своє уявлення про будні рятувальників.

Про це інформують у прес-службі управління ДСНС у Волинській області.

Так, нагородження переможців та призерів 5-го конкурсу дитячих робіт «Рятувальники очима дітей» відбулося в Луцьку у приміщенні обласного Центру науково-технічної творчості 25 квітня.

Участь в конкурсі взяли понад 150 дітей віком від 9 до 17 років, які відвідують гуртки при позашкільних навчальних закладах в містах і селищах області. У своїх роботах діти зображали роботу рятувальників, їх будні та історичне минуле, правила безпеки життєдіяльності та порядок дій на випадок надзвичайних ситуацій і пожеж.

Цінні подарунки і грамоти отримали більше півсотні переможців та призерів від організаторів конкурсу: управління ДСНС у Волинській області, управління освіти та науки облдержадміністрації, обласної організації Добровільного пожежного товариства, обласних навчально-методичного центру безпеки життєдіяльності та центру для дітей, сім’ї та молоді.
На урочистостях були присутні перший заступник начальника управління ДСНС обалсті підполковник служби цивільного захисту Ростислав Демчук, заступник начальника управління освіти та науки облдежадмінстрації Валентина Загрева, а також закордонні гості: староста Бяльського повіту Люблінського воєводства Республіки Польща Тадеуш Лазовський, комендант Бяльської міської пожежної команди підполковник Збігнев Лазюк, начальник центру пропаганди та навчання населення Брестського обласного управління МНС Республіки Білорусь підполковник Микола Кузміцький.

Кращі малюнки, плакати, електронні навчальні посібники і презентації, вірші та твори, картини з бісеру, дерева, соломки і навіть тіста, макети пожежно-рятувальної техніки і діючі прилади, іграшки та композиції з природних матеріалів і тканини, що виготовлені руками учнів в рамках конкурсу, передадуть для поповнення спеціальної експозиції виставки цивільного захисту УДСНС області. Вони слугуватимуть для пропаганди поважного ставлення до правил безпеки і популяризації професії рятувальника серед дошкільнят, учнівської молоді та студентів.

Зокрема переможцями в номінації «малюнок» стали: Оксана Шоломіцька (Любешівський Будинок дитячо-юнацької творчості) та Оксана Ющик (Камінь-Каширський будинок дитячо-юнацької творчості), в номінації «Плакат» перемогли Олександр Ліщук (Камінь-Каширський БДЮТ) та Ірина Стельмащук (обласний центр науково-технічної творчості), кращий твір підготував Павло Голуб з обласного центру науково-технічної творчості, кращий «Вірш» написав Віктор Журавльов з обласного центру науково-технічної творчості, а кращий електронний посібник підготувала Анна Залужна (Луцький міський ЦНТТ учнівської молоді).

В номінації «Виріб з бісеру» кращу картину створив Артем Абрамчук (Куснищанська ЗОШ Любомльського району) та Анастасія Симонік (Палац учнівської молоді Ковеля), в номінації «Виріб з дерева» перемогла Ольга Шевцова (обласний ЦНТТУМ) та Богдана Горохоль (Ківерцівський районний центр ДЮТТ), а «Кращі роботи з тканини» підготували своїми руками Ольга Кузмінська (обласний ЦНТТУМ) та Єлизавета Гірук (Любомльський будинок школяра).

Багато робіт підготували з використанням природніх матеріалів, тому в цій номінації визначили чотири переможці: Катерина Червінська (обласний ЦНТТУМ), Ангеліна Войчук (Камінь-Каширський БДЮТ), Павло Луць (Рожищенський БДТ) та Наталія Маргіта (Іваничівський БДЮТ).
У номінації «Модель пожежно-аварійної техніки» перемогу здобув Віталій Дорощук (Іваничівський БДТ) за створену масштабну модель пожежного автомобіля середини ХХ-го століття, друге місце виборов Ігор Устимук (Ковельська міська станція юних техніків) за підготовлений макет пожежного літака.

У номінації «Діючий макет або прилад» кращі роботи створили Станіслав Легкобитта Владислав Модринський з обласного центру науково-технічної творчості.

Кращу м’яку іграшку підготували Дарина Татаревська (Рожищенський БДЮТ), Ангеліна Федончук та Ірина Вічканова (Любомльський БШ).

Переможцями в номінації «Кращі роботи з символікою Державної служби з надзвичайних ситуацій України» стали Вікторія Дейнека (обласний ЦННТУМ) та Софія Ксендзик (Луцький ЦНТТУМ).

У номінації «Молодь прикордоння - разом за безпечне майбутнє» переможцями визнали Ірину Жилу (палац учнівської молоді Луцька), Катерину Гуль (Володимир-Волинський БШ), Марію Малиш (Рожищенський БШ), Катерину Ждань (Любомльська станція юних техніків).

Спеціальними призами та грамотами від Брестського обласного управління МНС Республіки Білорусь нагородили також 11-х волинських учнів, які стали переможцями міжнародного етапу цього конкурсу. Їх витвори дитячого мистецтва демонстрували у Бресті разом з кращими роботами учнів з Брестської області Республіки Білорусь, а також вихованців польських шкіл з Люблінського та Подляського воєводств.

Подяками нагородили також і педагогів, котрі допомагали дітям створювати свої роботи.

Урочистості завершились ознайомленням дітей з спеціальною пожежно-рятувальною технікою та демонстрацією можливостей служби «101» по гасінню пожеж.











Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus