USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Як прокуратура турбується про навколишнє середовище у Луцьку

18 Червня 2013 09:14
Навколишньому природному середовищу Луцька завдали шкоди більш як на 3 мільйони гривень.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Луцька.

У прокуратурі Луцька провели міжвідомчу нараду, на якій обговорили стан законності у сфері поводження з відходами на території обласного центру.

У нараді взяли участь представники влади, місцевого самоврядування та органів контролю.

На початку наради прокурор Луцька Сергій Данілін зауважив, що в умовах сьогодення проблема забруднення навколишнього природного середовища, утворення відходів виробництва та екологічно безпечного поводження з ними набуває для нашого міста особливої гостроти.

Разом з тим, з боку посадових та службових осіб органів державної виконавчої влади, місцевого самоврядування та контролю, на які згідно чинного законодавства покладено функцію щодо здійснення контролю за додержанням вимог у сфері поводження з виробничими та побутовими відходами, нерідко бачимо безвідповідальне ставлення та самоусунення від виконання своїх обов’язків, суто формальний підхід в організації роботи на вказаному напрямі.

Викликала ряд зауважень з боку прокуратури міста робота постійно діючої комісії з питань поводження з відходами, утвореної Луцькою міською радою, адже більше 7 місяців роботи нового складу комісії її засідання не проводились.

Лише після втручання прокуратури Луцька в травні поточного року ініціювали засідання цієї комісії, на розгляд якої винесено питання з’ясування причин утворення та заходів задля ліквідації стихійних сміттєзвалищ.

Виступаючи перед учасниками наради, особливу увагу прокурор обласного центру приділив санітарному стану прибережних та захисних смуг водних об’єктів та Державного історико-культурного заповідника у Луцьку.

Звернули увагу на те, що в прибережно-захисній смузі річки Сапалаївка постійно накопичуються побутові відходи, прибирання яких відбувається 1-2 рази в рік, та й то на усунення порушень, зазначених в документах реагування прокуратури міста і органів контролю.

Під час перевірок прокуратури Луцька, проведених упродовж минулого та поточного років, виявили наявність стихійних сміттєзвалищ на вулицях Драгоманова, Караїмській, Конзилевича, Галшки Гулевичівни, Базарній тощо.

Також на нараді обговорили питання видалення, знешкодження та утилізації окремих видів медичних відходів.

Прокурор наголосив учасникам наради на тому, що уповноважені органи та посадові особи, до повноважень яких відноситься здійснення контролю за дотриманням вимог законодавства про відходи, неналежно виконують свої обов’язки. Як наслідок, згадані порушення носять системний характер.

Реагуючи на виявлені порушення законодавства в цій сфері правовідносин прокуратура міста розпочала одне кримінальне провадження, внесла подання, за результатами розгляду якого до відповідальності притягнули дві посадові особи органів місцевого самоврядування, до суду подали позов про усунення шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу на суму 3,4 мільйона гривень.

За підсумками наради розробили ряд спільних узгоджених заходів задля посилення подальшої роботи у сфері поводження з відходами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Баннед Показати IP 18 Червня 2013 09:41
Галшки Гулевичівни - де*ильные названия улиц дают о себе знать...
Факт Показати IP 18 Червня 2013 10:42
Хто з природоохоронної прокуратури буде відповідати? Правильно - ніхто. То навіщо щічки надувати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus