USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як ремонтують «будинок Пузини». ФОТО

10 Серпня 2012 18:34
Трохи менше двох тижнів тому працівники товариства закритого типу «Спеціальне науково-реставраційне проектно-виробниче акціонерне товариство «Волиньреставрація» розпочали ремонтувати «будинок Пузини» у Луцьку. Наразі триває оштукатурювання стін фасаду, демонтовано комини і вхідні двері до будинку-пам’ятки.





Як розповіли мешканці будинку, ремонт розпочався через декілька днів після того, як депутати Луцької міськради передбачили на це кошти.

Працівники, які ремонтують будинок, показали репортеру «ВН» документи з переліком робіт, що мають бути виконані, й запевнили, що працюють сумлінно з дотриманням графіків.



Зі слів будівельників, нові вікна, двері й ґанок будинку будуть дерев’яними. Дах накриють металопрофілем, щоправда, балки перекриття замінять на нові лише частково. Стіни будинку після оштукатурювання планують пофарбувати. Сходи всередині будинку замінять на нові, виготовлені з дерева. Поки ж усередині будинку нічого не змінилося.






Аби укріпити будинок, будівельники планують дерев’яну його частину обробити антикорозійними засобами, укріпити стіни армопоясом.

Тим часом утеплювати будинок, хоч і планували, не будуть. Робітники кажуть, нібито грошей не вистачає. «Про утеплення йшла мова декілька місяців тому, коли почали обговорювати проект ремонту будинку, до початку робіт, але через відсутність грошей…як далі все вирішувалося ми не знаємо, бо то не наша компетенція», ‒ пояснюють будівельники.

Відремонтувати фасад будинку й замінити вхідні двері, вікна та дах планують до 22 серпня, а загалом завершити роботи до кінця жовтня.

Нагадаємо, на те, щоб «будинок Пузини» перетворився із «сорому на «лялечку» депутати міської ради передбачили 430 тисяч гривень.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Чеширский Кот Показати IP 10 Серпня 2012 21:11
Ужас. И там люди живут? Нормальный, уважающий себя кот, туда даже носа не сунет.
Діма Показати IP 12 Серпня 2012 05:38
там пуста халупа в якій уже давно ніхто не жив
Нина Показати IP 12 Серпня 2012 08:45
Боже мой, до чего довели помещения зас*анцы-собственники квартир в этом доме! Самые бедные хаты в отдаленном селе и то каждый год к Пасхе белят.
Лучанка Показати IP 12 Серпня 2012 13:20
А це так живуть люди, які пивикли жити за рахунок держави.Їм дали житло на халяву-це було колись, ото вони й жили, і думали,що ще й повинні відремонтувати його- назвати таких людей людьми,просто язик не повертається.Жах гірше тварин
Макаренко Показати IP 13 Серпня 2012 09:05
Таких халявщиків-псевдовласників квартир, які довели будинок до руїни треба вішати за ногиє. Нема на їх "сталіна".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus