USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Як у Луцьку відзначали свято Богоматері Холмської. ФОТО. ВІДЕО

23 Вересня 2013 18:12
Православна Церква на Різдво Пресвятої Богородиці, 21 вересня, вшановує Діву Марію, у Холмській чудотворній іконі прославлену. Цього дня в Луцьку відбулося щорічне паломництво до оригіналу цього образа (кінець ХІ – початок ХІІ століть), що перебуває в Музеї волинської ікони, - повідомили у прес-службі волинської єпархії.

Після Божественної Літургії в кафедральному соборі Святої Трійці священнослужителі й віряни хресним ходом рушили до музею. Дорогою, на проспекті Волі, вони зустріли іншу пішу колону духовенства й вірян на чолі з митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом, яка рухалась від тимчасового храму Холмської Богоматері, та рушили разом.

Перед чудотворним образом, встановленим у спеціальному ковчезі на ґанку музею, із високопреосвященним співслужили: канцлер протоієрей Микола Цап, ківерецький декан протоієрей Іван Семенюк, цуманський декан протоієрей Тарас Манелюк, інше духовенство – місцеве та з Тернопільщини. За акафістом Пресвятій Богородиці молились викладачі й вихованці Волинської православної богословської академії (ВПБА), працівники музею, активісти Всеукраїнської організації «Тризуб» імені Степана Бандери, багато інших мирян.

В архіпастирському слові владика закликав вірних до щирої молитви за щасливе майбутнє неньки України, а також нагадав про потребу складати пожертви на реставрацію ікон, яку проводять у музеї. «Ми пам’ятаємо наші духовні цінності, святині. Тому завжди будемо їх берегти, де б вони не були», – зазначив архієрей.

Директор Музею волинської ікони Тетяна Єлісеєва подякувала митрополитові за тісну співпрацю щодо збереження сакрального мистецтва, виставкової діяльності, за участь студентів ВПБА у мистецьких вечорах. Вона розповіла, що невдовзі буде завершено реставрацію унікальної ікони «Страшний суд», що зберігалась у Троїцькому соборі, а нині перебуває в Національній академії образотворчого мистецтва й архітектури.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus