USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як у Луцьку ярмаркують на День Незалежності. ФОТО

24 Серпня 2013 15:31
На святкування запрошують лучан майстри, що зібралися на Мистецькій вулиці у Луцьку.

Ярмарок виробів декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва розпочав роботу зранку 24 серпня у центрі Луцька.

Свою продукцію пропонують вишивальники, художники, гончарі, пасічники, майстри декупажу з Волині та інших регіонів України. Також лучан запрошують взяти участь у майстер-класах.















«Мотанкою я займаюся давно, і вважаю, що наші традиції потрібно продовжувати, тому що вони цінні. Їх потрібно передавати нащадкам, так, як їх передали нам предки. З шістнадцяти років я професійно займаюся ляльками, вже протягом п’ятнадцяти років – мотанкою. Першу мотанку, яку я тримала у своїх руках, виготовила моя бабуся. Я люблю виготовляти ляльки з природних матеріалів, вважаю, що природа дала нам неоціненний скарб, яким потрібно вдало користуватися. Тоді життя буде барвистим, гарним та святковим, як сьогодні», - розповіла народний майстер з Луцька Юлія Богданова.





Майстриня повідомила, що у волинських мотанках використовуються традиційні кольори нашого краю – червоний та білий.























Друковану продукцію продають представники волинських видавництв. Так, серед видавничих новинок «Твердиня» презентує книгу Юзефа Ігнація Крашевського «Спогади з Полісся, Волині та Литви».




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus