USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Хвилина Пам’яті у Луцьку. ВІДЕО

24 Серпня 2015 14:55
Рух у Луцьку завмер на хвилину. Містом линув тужливий гудок: лучани долучилися до Всеукраїнської хвилини пам’яті.

24 серпня о 14.00 відбулася Хвилина Пам'яті, під час якої зупинився рух транспорту на території міста, та звуковими сигналами вшанували пам'ять загиблих військовослужбовців - учасників антитерористичної операції на сході України.

Нагадаємо, раніше до міського голови з ініціативою долучитися до всеукраїнської акції вшанування загиблих на сході Героїв звернулися волонтерська спільнота Волині та учасники АТО.

До Луцька згодом пообіцяло долучитися місто Володимир-Волинський. Згадана акція запланована бути всеукраїнською.

«Останній рік для всього населення України став великим випробуванням. На сьогоднішній день, наша держава фактично перебуває у стані війни з терористами, які посягли на державний суверенітет України, її територіальну цілісність, а також незалежність. Також у серпні цього року виповнюється гірка річниця «Іловайського котла» – трагічної загибелі сотень українських бійців, сотні військовослужбовців було поранено та сотні бійців захоплено в полон, де перебувають по даний час, доля багатьох українських військових досі невідома.

Найбільших людських втрат за період АТО в процентному відношенні зазнала наша Волинь. Багато родин чекають на повернення своїх рідних із зони бойових дій на сході. На жаль, є і такі сім’ї, що вже втратили надію на повернення своїх синів, батьків, братів. Ми, волонтерська спільнота Волині, учасники АТО, робимо все можливе, щоб Україна перемогла, і віримо, вона переможе – в ім’я усіх тих, хто поклав своє життя за незалежність нашої держави. Усіх нас об’єднує патріотизм, віра у світле майбутнє України, шана до її полеглих синів і всіх, хто відстоював незалежність нашої держави.

24 серпня 2015 року, в День Незалежності України, міста нашої держави приєднуються до надзвичайно важливої всеукраїнської акції – вшанування загиблих на сході Героїв. У цей день рівно о 14 годині 00 хвилин на вулицях міст на одну хвилину зупинять рух транспортні засоби та звуковими сигналами автомобілів вшанують пам'ять загиблих воїнів в зоні АТО. Наше місто, яке теж зазнало втрат його найкращих синів, повинне приєднатись до цієї всеукраїнської акції, та символічно вшанувати пам'ять земляків, які загинули під час проведення антитерористичної операції на сході України», - йшлося у зверненні волинських волонтерів.

Власне, Волинь – одна з областей, яка зазнала найбільших втрат під час антитерористичної операції. Саме 24 серпня 2014 року, коли в Києві відбувався парад, українських військових оточили частини регулярних військ Російської Федерації. Згодо це вилилося в «Іловайський котел» і масовий розстріл «дорогою життя», яка перетворилася на братську могилу. Сотні українців загинули, сотні були поранені та взяті в полон, частина з них і досі в полоні.

Зрештою, о 14.00 на День Незалежності в центрі Луцька пролунав тривожний сигнал: десятки автомобілів зупинилися на вулиці, а водії вийшли зі своїх автівок і тисли на клаксони.

Як повідомляє «Слово Волині» благородна акція, присвячена пам’яті героїв АТО, яку ініціювали місцеві активісти й волонтери, не стала очікуваною Хвилиною Мовчання. На Театральному майдані люди просто ходили і фотографувалися у вишиванках. Годинник, розміщений на багатоповерхівці, показував неточний час, а тому і цей момент вніс дезорієнтацію.

На встановленій сцені не було ані організаторів, ані ведучих, ані бодай когось із влади, яка завжди в таких випадках виголошує промову. Нікого, хто б сказав лучанам, які могли не знати про цю акцію, що ось зараз, за кілька митей настане Хвилина Мовчання. Тому, коли ця мить настала, і по проспекту Волі зупинилися автівки, лучани повиймали з вікон прапори і почали сигналити, люди з майдану побігли фотографувати їх і себе на фоні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Оля Показати IP 24 Серпня 2015 15:20
Молодці.
Oksana Показати IP 24 Серпня 2015 16:04
Ja ljybljy swojy Ykrajiny !!! Ja ljybljy swij Lytsk !!!!!!!!
луцьк Показати IP 24 Серпня 2015 16:08
Героям Слава!
Луцьк з вами Показати IP 24 Серпня 2015 16:11
Тобі Байдовський Сергій,тобі Ванька Сотник,тобі Андрюха Гнідюк і сотням полеглих ВІЧНА память
Марко Показати IP 24 Серпня 2015 16:39
СЛАВА України!!! Героям Слава!!!
Олена Показати IP 24 Серпня 2015 20:21
Плачу... Дякую, ЛУЧАНИ!!!
Патріотка Показати IP 25 Серпня 2015 08:47
Пам'ятаю про тебе Ваня Сотнік! Зі святом Дня незалежності України тебе та твоїх побратимів,які поклали свої голівоньки за нашу землю! Вічна вам пам'ять!
КЕТРІН Показати IP 25 Серпня 2015 17:01
МОЛОДЦІ, люблю Луцьк. . . сльози на очах. Вічна пам'ять героям!
Айдар 37 Показати IP 25 Серпня 2015 19:35
Молодці!!! Повага і шана!!!
Свій Показати IP 26 Серпня 2015 19:26
їхав як раз через Львів по тарасі на Срій так там ми одні зупинилися і ще кажуть, що там живуть патріоти, абсурд!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus