USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Художньому музею Луцька з кращими колекціями малярства - 40 років

6 Листопада 2013 18:29
Із часу відкриття у Луцьку картинної галереї, нині це — Художній музей, сьогодні, 6 листопада, виповнюється 40 років. Про це повідомляє Волинська ОДТРК.

Колишній будинок повітової канцелярії і шляхетського суду, збудований наприкінці 18-го століття на руїнах княжого палацу в Луцькому замку, став одним із культурних осередків міста.

Художній музей володіє однією з кращих в Україні колекцій західноєвропейського малярства 17 — 19-го століть. У ній, зокрема, яскраво представлені роботи польських художників. Окрім того, в експозиції — колекція українського історичного портрета 16–18 століть, а також твори російського та українського мистецтва 19-го – початку 20-го століть.
Працівники музею займаються науковими дослідженнями, шукають нові експонати і поповнюють ними фонди.

Від часу створення у Художньому музеї відвідувачі мали змогу бачити унікальні твори класичного малярства з різних мистецьких закладів України та приватних колекцій. За ініціативи завідувачки музею Зої Навроцької започатковане проведення акцій, присвячених народному мистецтву Волині.
Яскравою сторінкою діяльності Художнього музею є історико-культурні акції, відомі як «Волинський соймик шляхетський», а також популяризація музейних колекцій в рамках Міжнародного проекту «Ніч музеїв».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus