USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Художника виселили на вулицю без картин і майна

1 Червня 2010 13:05
Волинський художник Володимир Сарапін опинився без майстерні та картин – приміщення відібрали комунальники луцького ЖКП №3.

Про це пише «Волинь-нова».

«Музиканти, художники, люди інших творчих професій завжди користувалися в суспільстві повагою. А ось зі мною повелись не по-людськи», - скаржиться художник.

Він розповів, що із 1998 року орендував під художню майстерню приміщення у 40 квадратних метрів у підвалі будинку № 24 на вулиці Степана Бандери в Луцьку.

«Тут я готував міжнародні і всеукраїнські пленери, виставки живопису. Майстерня одночасно слугувала і базою формування виставок картин художників. Тут зберігались речі, передані мені для реставрації, обрамлення», - каже Сарапін.

Однак митець тривалий час не навідувався до цього приміщення. Коли ж згодом прийшов до майстерні, то побачив, що вікно відчинене, зняті металеві грати. Переступив поріг – а тут уже працюють найняті новим орендарем робітники.

«Моїх речей, які зберігались тут, немає. А майна було на десятки тисяч гривень. Зокрема, 700-кілограмовий друкарський верстат «Ромайор», картини відомих волинських художників, старовинні ікони, ліногравюри, столи, фарби, пензлі, вишиті рушники, мистецька література», - обурюється художник.

У представників Луцького ЖКП №3, з якими в Сарапіна був оформлений договір про оренду, він дізнався, що ключі від майстерні передали Руслані Ткачук-Яценюк. Вона у підвалі орендує інше приміщення під швейну майстерню. Нову господарка пояснила, що ні про які речі їй нічого не відомо. Робітники теж нібито нічого не бачили.

Тепер художник задається запитаннями: як же могло майно безслідно «вивітритись» з майстерні? Чому не було відповідно описане, чому не попередили про виселення?

«Я змушений не тільки оприлюднити цей безпрецедентний факт, а й звернутися у прокуратуру міста та міськвідділ міліції, щоб вони дали належну оцінку діям представників ЖКП-3, нового орендаря, а також допомогли розшукати і повернути «конфісковані» речі», - каже Володимир Сарапін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Художник художнику Показати IP 1 Червня 2010 16:38
тривалий час не навідувався до цього приміщення - мабуть черговий творчий запій.
mone Показати IP 1 Червня 2010 18:29
Часом не з 18 -ої групи різьбярів,м.Ковеля?Випуск 1980.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus