USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Кінні змагання у Луцьку. ФОТО. ВІДЕО

20 Липня 2013 17:49
Спортсмени-вершники змагались у Луцьку під час першого відкритого кубку з конкуру.

Один з організаторів змагань керівник кінно-спортивної школи Степан Москвич розповів, що кубок відбувається для того, аби популяризувати кінний спорт. Фактично, виступали сьогодні не професіонали, а любителі, - пише Волинський інформаційний портал.

«Ми це робимо не для рекорду, а для себе», - пояснив він.
Участь взяли спортсмени з Волині та Рівненщини.

«Наші коні підготовлені, за них не соромно», - зауважив Степан Москвич. Також він додав, що наразі любителі коней намагаються відродити цей спорт на наших теренах. В його школі навчається 12 підлітків, однак він пояснив, що готовий прийняти й більше, причому заняття проводяться безкоштовно.

«Якщо людина вміє в сідлі триматися, то володіє і управляє своїм тілом», - додав він.

Радник Луцького міського голови, член команди «Terra Hippika» Василь Байцим розповів, що кінний спорт дуже розвинутий у європейських країнах, зокрема Німеччині та Австрії. Наразі він активно входить у життя поляків. До слова, він повідомив, що наразі є домовленість з містом-пратнером Любліном про те, що команда наїзників з Луцька візьме участь у змаганнях там.

«Спорт – це завжди добре, а при верховій їзді працюють всі системи в організмі та м’язи», - зауважив він. Окрім того, спілкування з конями гарно впливає на психологічний стан.

«Ми хочемо виховати вершників, які зможуть представляти область не лише в західній Україні, а й на теренах й закордоном», - повідомив він.

Усього під час змагань були розроблені три маршрути. Перший – долання перешкоди висотою 60-70 сантиметрів. Тут перемогу здобула вихованка дитячої кінно-спортивної школи Дарья Мельніченко з конем на ім'я Мустанг. Другий маршрут – подолання перешкод 80-90 тсантиметрів й нагороду отримала учениця «Terra Hippika» Яна Федорченко, яка їздила на Фібрі. Останній маршрут був найскладнішим, адже на ньому коні долали перешкоду заввишки один метр. Лаври першості дістались також члену «Terra Hippika» Михайлу Сороченку, який їхав на коні Аза.

Усім учасникам та призерам вручили грамоти та подарунки.









Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Алла Показати IP 24 Серпня 2013 16:50
Це не змагання. Це сором.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus